Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg nem vállalnak felelősé...

Tényleg nem vállalnak felelőséget?

Figyelt kérdés
Már biztos hogy mindenki tudja ezt az elvetemült telefonos szabályt, nem is akarok belemenni hogy kinek mennyire tetszik, ezt most tegyük félre. Viszont azt hallottam hogy az iskola nem vállal semmi féle felelőséget abban az esetben ha a telefont eltörik, eltűnik, ellopják stb. Viszont erről mindenhol máshogy írnak. Valaki tudja hogy ez pontosan hogy is fog történni? Nem azt mondom hogy olyan hú de drága telefonom van, de nem örülnék ha eltörne és újat kellene venni

aug. 26. 20:13
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
85%
Mivel ők nem köteleznek rá, hogy bevidd a telefonod, így felelősségre sem vonhatóak ha az iskolán belül eltűnik vagy megsérül.
aug. 26. 20:17
 2/25 anonim ***** válasza:
74%
Te vállalod a következményeket akkor, amikor úgy döntesz, hogy mégis beviszed annak ellenére, hogy le kell adnod.
aug. 26. 20:27
 3/25 A kérdező kommentje:
De mit kéne tennünk. Nagyon sokan tömegközlekedünk. De ezt is már csak a szívatásra találták ki.
aug. 26. 20:30
 4/25 anonim ***** válasza:
24%

"De mit kéne tennünk."

. Telefont otthon hagyni.

"Nagyon sokan tömegközlekedünk."

. És?

aug. 26. 21:00
 5/25 A kérdező kommentje:
Kifejtem. Lány vagyok, télen este hatkor-hétkor is buszozok veszélyes környéken, mert NINCS más lehetőségem. És nem én vagyok az egyetlen hanem a sulimból kb mindenki. Ha otthon hagyjuk a telefont az felér egy öngyilkosági kísérlettel. Rengetegszer kezdtek már ki vele. (hál' istennek eddig semmi nagyon durva nem volt.)
aug. 26. 21:23
 6/25 A kérdező kommentje:
velem* elgépeltem
aug. 26. 21:23
 7/25 anonim ***** válasza:
18%
Kérlek, még azt fejtsd ki, a telefon hogyan véd meg.
aug. 26. 21:27
 8/25 A kérdező kommentje:
Mondjuk fel tudod hívni rajta a rendőrséget, barátokat vagy segítséget. Ha ezt elvégezted tudsz kamerázni hogy benne legyen az elövető arca. Van rajta zseblámpa, tudsz vele világítani stb stb... De füst jelet is lehet küldeni. Miért neked nem ad biztonság érzetet a telefon ?
aug. 26. 21:32
 9/25 A kérdező kommentje:
Ja és azt elfelejtettem mondani hogy tudod értesíteni a szülőket ha később érsz, késik a busz, kimaradás van, lekésted stb... Én ha szülő lennék megenne az ideg ha a gyerek telefon nélkül buszozik, és nincs időben otthon
aug. 26. 21:42
 10/25 anonim ***** válasza:
0%

"Mondjuk fel tudod hívni rajta a rendőrséget, barátokat vagy segítséget. Ha ezt elvégezted tudsz kamerázni hogy benne legyen az elövető arca."

. Bocs, de nekem ez nem életszerű. Milyen helyzet az, ahol ennyi dologra van időd? Az nem is veszélyhelyzet.

Meg hogy ha hívhatsz bármikor segítséget, miért egyedül mész haza? Fejjebb írtad, hogy "NINCS más" lehetőséged. Komolyan nem értem.

Biztosan kellemetlen, ha "kikezdenek" az emberrel, de nem a telefon fog megvédeni tőle, hanem az, Te hogyan viselkedsz.

Sőt, itt elrettentő példa: [link]

"Miért neked nem ad biztonság érzetet a telefon ?"

. Nem. A legutolsó dolog, amit elővennék a zsebemből. Kihúzom magam, figyelem a környezetet, és ennyi: eddig mindig elég volt.

Meg akkor már többre megy az ember valamilyen önvédelmi eszközzel.

aug. 26. 21:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!