Van olyan szak felsőoktatásban ami humán beállítottságú tanulóknak való és azért valamennyivel az éhenhalás felett lehet keresni majd vele?
Bárki akit kérdeztem azt mondta, hogy IT vagy mérnök szakok, többi bohóckodás,büfé szak.
Ez oké, de az olyan tanuló mihez kezdjen aki mondjuk mindenből ötös volt, matekból meg kettes?
Tanár például. Most se keresnek rosszul, és folyamatosan emelkedni fog bérük.
De ne ez alapján válassz szakot, szerintem a mai világban bármiből kényelmesen meg lehet élni ha jól csinálod
Nem jutsz messzire, ha nem felejted el egy életre ezt a humán/reál baromságot.
Ha ez megvan, akkor érdemes erre visszatérni.
#3: ezzel nem bizonyítottál semmit. Nem lehet az egész világot felosztani "ide kell matek"/"ide nem kell matek" területekre.
Meg matematikán belül is van, ami valakinek jobban megy, más meg kevésbé.
És sok embernek nincs gondja a reálnak mondott területekkel, viszont vonzódik a művészetekhez, filozófiához stb. Akkor ő most humán vagy nem?
Tehát igen, ez a bináris megközelítés így baromság.
Ha meg tényleg annyira tök mindegy a kérdezőnek, csak keressen pénzt, akkor azt a három(!) matematika tárgyat teljesítse extra erőfeszítéssel, egy magántanárral, aztán kész, le van tudva.
#5: így nem lehet tanácsot adni.
Nem emelt ötös matekkal érettségiztem, mégsem volt gondom informatika szakon.
Azt írod le, mi nem jó, azt nem, miben vagy jó, mit szeretsz, milyen munkakört képzelsz el, hogyan képzeled el egyáltalán egy munkával töltött napodat. Arra kellene koncentrálnod, amiben jó vagy, mert ennyiből az sem derül ki, egyáltalán minek neked diploma.
Orvosin nem a matek lesz a nehéz, de attól még elég nehéz. És van az a humános, akinek belefér.
Tanárszak, megfelelő szakpárral nem izzasztanak meg matekból.
Az informatikust nem ajánlom, igenis van ott matek, egy kis lineáris algebra, meg egy jó adag analízis... Ott rá kell edzeni.
Gazdasági szakokról azt hallottam, hogy van ott matek, de lightos. Egy gazdaságis majd kijavít, ha nem így van.
Az orvosi elég reálos, mert a kémiához fizikához inkább reálos beállítottság kell
Azt semmiképpen nem ajánlom a kérdezőnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!