Mi a véleményetek a 2000 m kötelező futásról a középiskolákban?
ma 09:16
"ha osztalyoznek akkor mindenkit sajat magahoz hasonlitanak, " tehát szerinted ha valaki nem tud háromig elszámolni de egyszer sikerül 2-ig az már ötöst érdemel?
#5 Nem azért fut gyorsan, mert versenyre jár, hanem azért jár versenyre, mert gyorsan fut. Nagy különbség! Neki ebben rengeteg munkája van, egy fotelben tespedő kocka meg kb. belehal.
2000 métert 10 perc alatt lefutni nem egy extrém szint, amit ne tudna akárki megcsinálni. Tudom, mert én is futottam 100 kiló és 35 év felett. Kocafutóként lefutottam az 5 km-t 25 perc alatt (ez 5 km-en át ugyanaz a tempó, mint amit a kérdezőnek 2 km-en kell tudni az ötösért). Nem vagyok egy futóalkat, na... Ők olimpiai szinten 2:35 körüli 1000 métereket futnak 5000-en. A maraton rekordja épp 2 óra alatt van, ez is 2:50 körüli 1000 métereket jelent. Vagy 21 km/h-t, más annyival bicajozik.
Szóval nem egy extrém, csak élsportolók által teljesíthető szint az 5-ös. Hanem egy 100 kilós 35-40 éves fickó szintje, aki nem is sportoló. Ezt már csakazértis kihajtanám magamból 16 évesen!
A testnevelés kötelező felmérésekhez tartozó szintek egzakt számok, ott nem a hozzáállást díjazzák. A kevésbé atletikus alkatúak majd megkapják a "hozzáállás" ötöseiket év közben órai munkára (már ha beleteszik a munkát).
Matekból sem éreznéd igazságosnak, ha a "tesis" osztálytársad megkapná az 5-öst arra, hogy mennyi 12+12? és az lenne a válasz, hogy "Kb. 22 és 25 között, de akárhogy töröm a fejem, nem tudom pontosan kiszámolni, pedig nagyon gondolkozok rajta"!
Igen, a sportos alkatú gyerek előnyben van tesiórán (még akkor is, ha nem sportol). És igen, akinek számolási zavara van, az meg hátrányban van matekon. Örülj neki, hogy neked "csak" az alkatoddal van baj, mert azzal legalább tudsz dolgozni, fogyhatsz, erősödhetsz, kitartóbbá válhatsz, csak bele kell tenned az idődet és a munkát. (cserébe fogyni és alakulni fogsz, jobb lesz a közérzeted, magabiztosabb leszel, bízni kezdesz a testedben)
Viszont egy számolási zavaros a hátrányával nem is nagyon tud mit kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!