Tényleg durva volt a BME VIK gólyatábora?
Én ott voltam. Igazából ami zavart, hogy nem engedték, hogy elvégezzem a nagy dolgomat. Verték a budi ajtót és emiatt nagyon szrul éreztem magam a végére mert már nagyon feszített.
Próbáltam elvonulni éjjel, de ránk kulcsolták éjjelre a szoba ajtót és se ki, se be.
A tiltólistás tárgyakat igazából be tudtad vinni, mert volt rá mód. Szúrópróba szerűen belenéztek a táskákba, de nem volt komoly átkutatás. Legalábbis én nem tapasztaltam.
Meg amúgy voltak bulik, voltak koncertek. Összességében annyira nem volt rémálom, mint amennyire a média előadja, de ha tudom előre még így is kizárt, hogy elmegyek.
"Én ott voltam. Igazából ami zavart, hogy nem engedték, hogy elvégezzem a nagy dolgomat. Verték a budi ajtót és emiatt nagyon szrul éreztem magam a végére mert már nagyon feszített.
Próbáltam elvonulni éjjel, de ránk kulcsolták éjjelre a szoba ajtót és se ki, se be."
Ez sérti az alapvető emberi jogokat, rögtön kettőt is!
"Azonnal hívnám a rendőrséget, ha pedig valahogy megakadályoznák, akkor a tábor végén jelenteném fel a szervezőket. Nem is értem, hogy az ott részt vevő gólyák miért nem álltak a sarkukra?"
Pedig nem nehéz megérteni: te talán bevállalnád, hogy te leszel az a picsogós, aki a rendőrséggel oszlatja fel több száz fő táborozását, mert nála személy szerint elszakadt a cérna? Honnan lennél benne biztos (gólyaként, amikor még szinte semmit nem tudsz az egyetemi életről), hogy emiatt nem leszel kiközösítés és közutálat tárgya?
Az olvasottak alapján nagyon gáz volt. Mi jól ki is beszéltük ezt a szaktársaimmal(jogásznak tanulunk, de én mar ezelőtt is joggal kapcsolatoy területen dolgoztam). Mi tuti rendőrt hívtunk volna csoportosan. Aztán akkor utáljanak 10-15-ünket.
A leírtak alapján több dolog is alapvető emberi jogokat sértett.
Példák: -Még a biztonsági szolgálat SEM végezhet MOTOZÁST. AZ NEM NYÚLHAT bele a táskádba, nem kutathat át. Maximum MEGKÉRHET hogy pakolj ki, illetve a LEVETT pulòveredet áttapogathatja. Ha nem vetted le, akkor NEM tapogathat! Ezt a műveletet(csomag-ruházat átvizsgálás) egy sima felsőbb éves, vagy oktató NEM végezheti! Csak és kizárólag vizsgázott személy- és vagyonőr! Ha ettől alaposabb vizsgálat szükséges, akkor azt meg csak egyenruhás végezheti(rendőr, katona, börtönőr, stb).
-Amikor bezártak titeket a szobába, akkor személyi szabadság megsértése történt, ami bűncselekmény.
-Az elkobzás is tilos. Ideiglenesen elveheti a személy- és vagyonőr a tiltott tárgyakat, de a rendezvény végén kötelező visszaadnia azokat, amennyiben az nem sért önmagában törvényt(pl.: nem kábítószer), de ilyen esetben viszont azonnal értesíteni kell a hatóságot, és nekik leadni a talált anyagot/eszközt. Pénzt, okmányokat, vagy egyéb személyes holmit abszolút tilos elvenni. Eleve, ha más ember okmánya nálad van, már az önmagában törvényt sért.
-A jogszabály azt is előírja, hogy kötelező külön férfi-női mosdót/öltözőt/szobát kijelölni, és tilos összekényszeríteni a két nemet.
-Az embereknek kötelező az alapvető szükségleteinek kielégítését lehetővé tenni(mosdó, alvás, fürdés). Itt ez sem történt meg.
Szóval jó kis koncentrációs tábor lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!