Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen szakos tanárokból van...

Milyen szakos tanárokból van a legnagyobb hiány?

Figyelt kérdés

2024. aug. 17. 15:11
A kérdező szavazást indított:
fizika
kémia
matematika
történelem
földrajz
irodalom
angol
német
testnevelés
biológia
38 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A betöltetlen pozíciók és a végzettségek vetületében egyértelműen a kémia.

Egyébként pl. angoltanárból lenne bőven az összes pozíció betöltéséhez, csak éppen ő bármi mást előbb választanak.

2024. aug. 17. 15:37
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
Kémiatanárból is lenne bőven, pl. én is az vagyok (más szakjaim mellett). De szakképzésben többet keresek, aktuális iskolámban meg nincs kémia tantárgy. Gondoltam, majd a bértábla eltörlése megoldja a hiányt, de nem. A szakképzésben van egy pontozási rendszer, ahol az összpontszámot valami 7-8%-ban befolyásolja, hogy mennyire hiányszak, amit oktatsz.
2024. aug. 18. 09:30
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszerűen mondanám reál szakos (kémia, fizika, matek, informatika, biológiából talán kevesebb a hiány). Én olyan intézményben is tanultam, ahol az 5 éves informatika oktatásból 1 évet oktatott csak informatika tanár (és szerintem ennek az iskolának az életében ez volt a második informatika tanár a 60 éves működése alatt). A matek kivételével (bár az is idős, de akkor még nem nyugdíjas most már az) nyugdíjas (70+) óraadó tanár oktatta az összes többi általam felsorolt tárgyat. Helyettük is hasonlókat találtak, de volt, hogy a matek-fizika szakos szintén nyugdíjas tanár oktatta a kémia tárgyat (képesítés nélkül). Nem csak az óriási hiány, kiégett nyugdíjas tanárok láthatóak a rendszerben, hanem sajnos az is szomorú, hogy utánpótlás sincs más.
2024. aug. 19. 14:01
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem volt 1 évig angol tanárom, 2 évig földrajz, meg egy fél évig matek tanárom, szóval szerintem úgy általánosságban vegyes (fizika tanárt mondták egyedül nálunk hogy abból extrán kevés van). ( Ez egy erősebb pesti suli)
2024. aug. 19. 15:56
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Fizika, kémia
2024. aug. 19. 18:58
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Matek, fizika, kémia. De hiába van hiány, meg se hirdetik az állásokat, mert mindig találnak egy nyugdíjast, aki visszajön, vagy egy idősebb óraadót, aki 3-4 iskolában is tanít, így megoldják, nincs is hiány.
2024. aug. 20. 13:44
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Tanár vagyok. Nálunk egyházi suliban nincs hiány, a közeli jó hírű gimiben sem. Szerencsések vagyunk. Ám aggodalommal tölt el minket, hogy szinte nincs is utánpótlás, ami a reál tárgyakat illeti. Senki nem él örökké, így nem lehet a végtelenségig az idősebb kollégák visszahívására alapozni. Ránk sem. Én például történelem-német nyelv szakos vagyok. Teszem azt az irodalmat, földrajzot, angolt még meg tudom tartani, de a kémiát, fizikát, informatikát kötve hiszem. Aki soha nem tanult németül, az engem sem tud helyettesíteni. Hamár szóba jött a nyelv, sok angol és egyéb nyelv szakos kolléga is inkább multinál helyezkedett el.
2024. aug. 21. 21:31
 8/8 MDaniel98 ***** válasza:
67%
Töri-irodalom szakos tanár kivételével mindenből hiány van, és még ilyen szakpárral is el lehet helyezkedni. Mondjuk kémia-fizika szakkal könnyebb elhelyezkedni az biztos.
2024. aug. 22. 15:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!