Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nappali tanrendű egyetemi...

Nappali tanrendű egyetemi képzés kivitelezhető kisgyermekek mellett?

Figyelt kérdés

Gyógyszertári asszisztens vagyok, és gondolkozom, hogy jelentkezzek-e a gyógyszerészi képzésre. Van egy 2,5 és egy 4 éves gyermekem. Ha jelentkeznék is, akkor is legkorábban a 2026 szeptemberi képzésre, addigra már 4,5 és 6 évesek lennének (2 ovis).

Akinek van tapasztalata ezzel, vagy hasonló rendszerű képzéssel, attól szívesen várnám a tapasztalatokat, tanácsokat.

A munkából való kiesés anyagilag nem lenne probléma.

27 éves vagyok, ha ez bármit is számít.

aug. 15. 20:35
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tippeket és a bíztatást!
aug. 15. 22:34
 12/15 anonim válasza:

Szerintem csináld!

Tudom nem egyszer élünk hanem egyszer halunk meg, de a dolgok tényleg tudnak kilátástalanok lenni. Ajánlom a budapesti reáltanoda tanfolyamát. Nekem régen választanom kellett hogy gyerek vagy egyetem mivel a legközelebbi egyetemtől 180 km-re laktam… ráadásul a párom és én közöttem egy nagyobb korkülönbség is van.. Majdnem feladtam az álmomat a családalapítás miatt. De! Szerencsére nem tettem, ha ez az álmod és tényleg nagyon nagyon akarod akkor CSINÁLD! A gyerekek is meg fogják érteni idővel, és büszkék lesznek rád!

aug. 16. 07:53
 13/15 A kérdező kommentje:

Szuper, köszönöm a tanfolyam ajánlást! A kémiára jelentkezek is, biológiából pedig ha minden jól megy, lesz segítségem.

És köszönöm a támogatást!

aug. 16. 14:39
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Gyógyszerész vagyok, úgyhogy van némi rálátásom a képzésre, a legnagyobb nehézsége talán az, hogy rengeteg a jelenléti óra, labor, kötelező gyakorlat, amiket sajnos teljesíteni kell. Maga az egyetem nagyon nehéz, de nem lehetetlen. A te végzettséged ad már egy nagy pluszt az olyan tárgyakhoz, mint a gyógyszertechnológia.

Biztos sokan le fognak beszélni erről a tervről, de tanulni sosem késő! Az egyik csoporttársam velem kezdte a képzést, akkor 28 éves volt egy pici babával, befejezte, igaz 8 év alatt, de számít? Abszolút nem. Ő meg is beszélte 1-2 oktatóval, hogy a baba miatt nem mindenen tud ott lenni, elfogadták.

Ha a pároddal meg tudjátok beszélni, anyagilag meg tudjátok oldani, akkor szerintem ne tegyél le róla, ha ez a vágyad. Mivel lesznek üres napjaid helyettesíteni bármikor tudsz ezzel a végzettséggel, amit már birtokolsz. Sokan nem fejezik be az egyetem a tervezett időintervallum alatt, de ez lényegtelen, ez nem egy sprint, hanem egy maraton, mindenki győztes aki lefutja.

Én azt javaslom, hogy készülj fel az érettségikre, iratkozz be az egyetemre és töltsd el 1 évet (ez még ingyenes az állami ösztöndíjas képzésen akkor is, ha abbahagyod) és mérlegelj, hogy számodra ez opció-e a későbbiekben.

Én mindig azt mondom mindenkinek: jobb megpróbálni, élni az álmokat és maximum otthagyni az egyetemet, ha nem ez volt a valós álom, mint 70 évesen minden egyes este álomba sírva magadat, hogy mi lett volna ha? Semmi rizikót nem vállalsz ennyivel.

Kívánom, hogy teljesüljön amit szeretnél!

aug. 18. 22:00
 15/15 A kérdező kommentje:
#12 hálásan köszönöm a Budapesti Reáltanoda ajánlását! Jelentkeztem az 1 éves emelt kémiára és bioszra is. Szuperek az órák, nagyon tartalmas, színvonalas az oktatás. Akit érint, én is jó szívvel ajánlom!
okt. 8. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!