Nappali tanrendű egyetemi képzés kivitelezhető kisgyermekek mellett?
Gyógyszertári asszisztens vagyok, és gondolkozom, hogy jelentkezzek-e a gyógyszerészi képzésre. Van egy 2,5 és egy 4 éves gyermekem. Ha jelentkeznék is, akkor is legkorábban a 2026 szeptemberi képzésre, addigra már 4,5 és 6 évesek lennének (2 ovis).
Akinek van tapasztalata ezzel, vagy hasonló rendszerű képzéssel, attól szívesen várnám a tapasztalatokat, tanácsokat.
A munkából való kiesés anyagilag nem lenne probléma.
27 éves vagyok, ha ez bármit is számít.
Egyelőre nagyon sehogy, ezért is kéne ez a másfél év, különtanárral felkészülni az emelt érettségire. Rég volt már a gimi.
Nagyon gyerekcipőben jár még az egész ötlet. Jártam már előtte az ETK-ra más egészségügyi területre, de azt nem fejeztem be családi okok miatt. Nem lenne teljesen idegen az egyetem.
Lenne nagyszülői segítségünk, valamint a férjem délután/este.
Nagyon dilemmázom. Sajnos nem úgy alakultak a tanulmányaim, ahogy anno terveztem, és most már sokkal nehezebb. Nem tudom, később ideálisabb lenne-e, ha már ők is iskolásak. Vagy hogy egyáltalán hagyni kéne-e a csudába az egészet.
Erről nem is hallottam eddig. Most olvasva viszont azt találtam, hogy csak akkor lehet jelentkezni szakmai vizsgára, ha középszintű érettségi eredményem van belőle. Biológia középszintűm van, de kémiából nem érettségiztem.
Érdemesebb egy közepet+szakmai vizsgát tenni?
Hát bocsi hogy ezt mondom, de az ilyesmit szerintem gyerek előtt kell letudni. Most jöhet a sok momzilla, hogy bezzeg ő.
A gyógyszerész képzés rohadt nehéz még annak is akinek nincs gyereke, nem dolgozik és a szülei tartják el. Emellett elég drága is, ha önköltségesen akarod csinálni. Szóval szerintem azt is gondold át, hogy 5 évig megengedhetitek-e magatoknak, hogy egy fizetésből éljetek, mert egyetem mellett fixen nem tudsz majd dolgozni se.
Ha ez minden vágyad akkor kívánom, hogy talàld meg a módját hogy sikerüljön.
Köszönöm! Tudom, hogy akkor lett volna az ideális, de akkor még nem ebbe az irányba mozdultam, most pedig már "késő bánat".
Szeretem a jelenlegi munkámat is, és megcsinálom a szakképzést. Csak látom, milyen a gyógyszerészek munkája, és szívesen kitanulnám a szakmát. Sajnos tisztában vagyok a korlátokkal, és hogy milyen nehézségek elé néznék, csak nem akartam feladni a reményt.
Ha odébb van a kezdés akkor rakjatok fèlre pénzt mert mellette dolgozni nem nagyon tudsz és készülj fel hogy nagyon sokat kell tanulni, tehát nem csak napi 8 óra amit letudsz, utána pedig kikapcsolsz.
De amúgy ismerek olyat aki történelem szakos tanár volt és rájött, hogy orvos szeretne lenni, azóta pedig elvégezte és praktizál. Sose késő, csak később nehezebb (emiatt nagyobb eredmény is talán)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!