Mennyire birnám ki az orvosi egyetemet?
Pszichiáternek szeretnék tanulni. Nyilván ahhoz orvosi egyetemre kell járnom. A tanulás, oké, azzal nem volna gondom. Szeretek tanulni. Nyilván nem könnyű, de attól nem tartok annyira.
Inkább a ... véresebb dolgoktól. Nem igazán birom a vért, vágásokat, operációkat.
Van valakinek ilyennel tapasztalata? Vagy ismert valakit, aki hasonló cipőben jár(t)? Mennyire birta ki?
Hozzá fogsz szokni idővel. Én még nem hallottam olyanról, hogy valaki emiatt bukott ki. Enni kell gyakorlat előtt és akkor jó eséllyel nem fogsz elájulni.
Meg amúgy első félévben minket nem is engedtek boncolni rendes gyakon. Külön boncolós óra volt, de az nem volt kötelező és nagyon kevés helyet hirdettek meg, szóval nem te leszel az egyetlen aki ezt kihagyja.
#5: Ezt a tanácsot konkrétan az anat intézet küldte ki emailben félévkezdés előtt. Szerintem kicsit több tapasztalatuk van a témában mint neked..
A közhiedelemmel ellentétben, elenyésző azok száma akik hánynak anat gyakon (egy lányról hallottam eddig, de ő épp várandós volt), ellenben minden csoportban van legalább 1-2 ember, aki első gyakon elájul (általában amúgy pont azok, akik nem esznek gyakorlat előtt, mert attól félnek, hogy majd be fognak hányni).
Hát még az anatot csak-csak kibírod, mert ott formalinnal tartósított, szépen, az oktatásra előkészített, kitisztított tetemek vannak. Ami nálad problémásabb lehet, az a patológia. Na ott minden van, amit el tudsz képzelni, szagok, látvány stb… Nekünk mind anaton, mind patoszon folyamatosan kellett boncolni. Én élveztem, nagyon izgalmasnak tartottam, bár előtte sem volt az ilyen dolgokkal bajom. Anaton nem nagyon lettek rosszul az emberek, patoszon azért minden órán megesik, hogy valaki rosszul van.
Üdv, egy harmadéves orvostanhallgató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!