Elődásokra igen, a többi órára valószínűleg nem, mert a létszámok ki vannak centizve, még leülni sem tudnál.
aug. 8. 03:14
2/15 anonim válasza:
A felsőoktatás előadásai nyilvánosak, be tudsz menni. Szemináriumra, gyakorlatra az oktató engedélyével, keresd meg e-mailben a szemináriumot / gyakorlatot tartó oktatót és egyeztess vele.
aug. 8. 06:44
3/15 anonim válasza:
Az előadások az egyetemeken nyilvánosak, így elvileg beülhetsz, de természetesen vizsgázni nem tudsz. A szemináriumok/gyakorlatok látogatásához külön vendéghallgatói engedély szükséges, és ha megadják, akkor kreditarányosan fizetni is kell érte. (Nem minden egyetemen van a teremméretekre porciózva a hallgatói létszám, mint ahogy az első válaszoló írja.) Az engedélyezéshez szükséges kérvény formanyomtatványa és a beadási határidő felől az illetékes tanulmányi osztályon érdeklődhetsz.
aug. 8. 06:50
4/15 anonim válasza:
Nálunk pl kiküldenének.
Van olyan előadás, amin hárman vagyunk. Néha egy ember jön el.
aug. 8. 07:30
5/15 anonim válasza:
Nálunk (ELTE egyik kara) beléptető kapu volt, így nem tudtál volna bejönni.
aug. 8. 10:09
6/15 anonim válasza:
Nálunk pl nagyon sokan vannak az előadáson és alig tudunk leülni…egyszer megtörtént, hogy vagy 5 külsős idegen jött és leültek gyorsan elsőként a padba. Amivel még kevésbé volna baj, de emiatt pár hallgató a lépcsőn ült, és a tanár egy beugrót tervezett íratni pont…Nem mentek ki a tanár felszólításra sem, mert hogy nekik joguk van itt lenni. Végül a portás kísérte ki őket
-SZTE jogász képzés…
aug. 8. 10:11
7/15 anonim válasza:
#4 Ezért miért küldenének ki bárkit is? Én is jártam olyan előadásra, hogy a 170 főből bejártak kb 7-en olyan okádék volt az oktató, aztán láttunk bent ilyen random tagot ülni, csodálkoztunk is hogy ki ez a gyökér, egyszer egy csaj rákérdezett tőle és mondta hogy ő már rég végzett stabil úriember csak nosztalgiázni jár be mert ez volt a kedvenc tárgya aminek köszönheti hogy űrszondákat gyárt.
aug. 8. 10:13
8/15 anonim válasza:
7
azért, mert ha pl valaki ott maradt a teremben előző óráról beszélgetni vagy valami, akkor megvárja az oktató míg észreveszi magát az illető és kimegy.
Ha marad, akkor rákérdez hogy "magának itt lesz órája?" "nem? Akkor menjen ki legyen szíves"
Csak annak tartanak előadást, aki felíratkozott az adott tantárgyra.
aug. 8. 10:18
9/15 anonim válasza:
#8 Ezek szerint szakfüggő, mert én sosem találkoztam ilyen jelenséggel, főleg előadáson nem érdekelte a kutyát se hogy kik vannak jelen, addig ameddig nem zavarták az előadást (pl: hangoskodással) sosem szólt az oktató hogy XY fáradjon ki.
aug. 8. 10:39
10/15 anonim válasza:
Habár én egyetem hallgatója vagyok, de csúsztam meg egyszer ami miatt nem tudtam felvenni egy olyan tárgyat ami nagyon érdekelt és sunyiba bementem az előadásra mégis. Nem kérdőjelezte meg az oktató, hogy ki vagyok és mit keresek ott.
Mostmár sikerült a tárgy amivel fel tudtam ezt venni. Lehet ha emlékszik rám akkor fog pislogni, hogy minek vagyok ott kétszer:D
Meg olyan volt, hogy az egyetem más szakos hallgatóit vitték boncolásra, azonban ez engem is érdekelt, így elvegyültem közöttük. Ott se kérdezte meg senki tőlem, hogy van e jogosultságom ott lenni :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!