Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire nehéz az ének tanító...

Mennyire nehéz az ének tanító szakon?

Figyelt kérdés

Voltam alkalmasságin ami sikerült is, de elég rosszul ment maga az éneklés. Alapból fiú vagyok, férfias a hangom. Sosem énekeltem, nem nagyon énekeltünk a suliban sem előtte.

Sokan mondják, hogy az ének nem buktató faktor, de ahogyan mesélték nekem az tanítós imserősök, igenis az. Nagyon félek, hogy pont ez miatt ki fogok bukni. Lehet ezt fejleszteni itthon, akár tanárnál?

aug. 4. 21:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát, attól függ, hol.

Én anno valami félresikerült ötlet miatt elkezdtem Szhelyen a tanítóképzőt, hát, érdekes volt. Nem csak énekelni kellett, de mondott egy oldalszámot pl az első tankönyvből, és tudni, milyen dal, milyen ritmusgyakorlat, milyen zenehallgatás... KAptunk több órányi hangfelvételt, amiből bejátszott vizsgán egy rövid darabot, ismerd fel.

aug. 4. 21:38
 2/17 A kérdező kommentje:
EJF-re jelentkeztem.
aug. 4. 21:51
 3/17 anonim ***** válasza:
Ha az alkalmasságin átengedtek, akkor megugorható. Én egyszer direktbe nekiszegeztem a kérdést, hogy miért nem az alkalmasságin szórja ki a népet, miért a vizsgákon. Azt mondta, hogy mert aki alkalmas, az biztosan meg tudja, meg tudná tanulni/csinálni.
aug. 5. 19:36
 4/17 anonim ***** válasza:
A hangfelvétel itt is játszik. 4 év hanganyaga, néhány mp-és részletből fel kell ismerni, hogy mi az. 10ből 7et. De előtted a lista, amire jegyzetelni lehet, megadja, melyik év.... Én pl olyanokat írtam rá, hogy melyik reklám /film jut eszembe róla... De volt olyan jegyzet is mellette hogy "f*szom tudja, ha ezt hallom, megbukok"
aug. 5. 19:39
 5/17 anonim ***** válasza:
Bajan szórnak az éneken rendesen.
aug. 8. 14:15
 6/17 anonim ***** válasza:
De megcsinálható az alap gimis énektudással. (úgy is, hogy sok év telt el azóta)
aug. 8. 14:36
 7/17 anonim ***** válasza:
Meglehet csinálni. De a nagyon magasan való éneklés az itt elvárás a tanárnál
aug. 8. 14:39
 8/17 anonim ***** válasza:
Az ének I. Nehezen enged át.. ha hall egy kis hibát...
aug. 8. 14:40
 9/17 anonim ***** válasza:

Minden hiba javítható még vizsgán is. Többször is.

Tapasztalat.

aug. 8. 18:58
 10/17 A kérdező kommentje:
Nem nagyon nyugodtam meg. Mindent bele fogok adni, de sajnos én is azt hallottam hogy itt Baján elég szigorú az ének.
aug. 14. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!