Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tanár csak elit diák lehet?

Tanár csak elit diák lehet?

Figyelt kérdés
júl. 31. 12:09
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy. Honnan jön ez?

Egy tanárnak egy, esetleg kettő tantárgyat kell szeretnie és tudnia. És emellett nagyon kell értenie a diákok elméjéhez.

Egyikből sem következik, hogy elit diák kellene ide.

júl. 31. 12:15
 2/10 anonim ***** válasza:
18%
Dehogy 55 év feletti Rambók is azok lehetnek már. Tanári végzettség nélkül.
júl. 31. 13:09
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem.
júl. 31. 13:19
 4/10 anonim ***** válasza:
47%
Volt egy osztálytársam. Nem volt egy észlény. Kb. minden tárgyból bukásra állt, matekból állandóan magántanárhoz járt. Tippelj mi lett belőle :D Igen, matekszakos tanár.
júl. 31. 19:05
 5/10 anonim ***** válasza:
29%
8 éve ballagtam gimiből, az elit diákok orvosi, IT, villamosmérnök szakokra mentek, a középkategória gazdaság, jog stb... a söpredék ment tanárira, kisgyermeknevelő, dajka és egyéb fos szakokra
júl. 31. 22:57
 6/10 valaki : ***** válasza:
Én a suli legjobb tanulója voltam egy szakközépiskolában...A szüleim nem engedtek gimibe mondván, hogy ez a tanári csak egy hóbort, lehet hogy teherbe fogok esni, vagy velük valami történik és csak egy sima érettségim lesz, de rossz. De felvettek, el is végeztem. Akkor több osztálytársam jelentkezett tanárnak, nagyon keveset vettek fel, pedig ők is 4-5-ös tanulók voltak.
aug. 1. 09:26
 7/10 anonim válasza:
Te vagy a söpredék 5-ös. Direkt választottam a pedagógus szakmát pedig elég jó tanuló voltam. Magán intézményt nyitottam és képzeld az itt dolgozók fele nem volt kifejezetten jó tanuló gimiben, egyetemen viszont kimagaslóan teljesítettek. Annyira gyalázatos amikor így gondolkodik valaki a pedagógusokról. Majd ha lesz egyszer gyereked ők fogják részben felnevelni, csak úgy mondom.
aug. 14. 13:20
 8/10 anonim ***** válasza:

"az itt dolgozók fele nem volt kifejezetten jó tanuló gimiben, egyetemen viszont kimagaslóan teljesítettek"

Ez érthető, hiszen a pedagógus képzés kifejezetten gyenge színvonalú, az egyik legkönnyebben elvégezhető - így gyenge képességűek is abszolválják, akik valódi egyetemi képzésről már az első szemeszterben kiesnének.

aug. 14. 13:27
 9/10 anonim válasza:
Tudom, hogy Magyarországon a helyzet nem ideális, de fontos elismerni, hogy nem minden pedagógus és egyetemista söpredék. Az én családomban például öt egyetemi professzor van, kettő ebből külföldön, akik kiválóan értenek a szakmájukhoz, mégsem kapják/kapták meg a megérdemelt megbecsülést. Az ilyen hozzáállással nem csak őket, hanem az egész oktatási rendszert és a benne dolgozó elkötelezett szakembereket is lenézed. Az oktatásban sokan rengeteget dolgoznak a saját fejlődésükön és mások segítésén, és az ilyen emberek munkáját illene értékelni és tisztelni. Ideje lenne belátnod, hogy az előítéleteid nemcsak hogy távol állnak a valóságtól, de kártékonyak, sértőek, és teljesen aláássák a valódi tudás és elhivatottság értékét. Mondom mindezt úgy, hogy a saját gyerekeimnek is majd intézménybe kell járniuk, kívánom, hogy olyanok közé kerüljön akik nem a gyengeképességűek közé tartoznak, mivel létezik olyan aki ellent mond mind annak amit te gondolsz…
aug. 14. 14:17
 10/10 anonim ***** válasza:
Ideális esetben csak a legjobbaknak, tehát az elitnek kéne mennie tanárnak. Ha nincs tanár, akkor nem lesz mérnök,informatikus,orvos,jogász,villanyszerelő,kőműves,burkoló stb.
aug. 16. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!