Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha a matek helyett inkább a...

Ha a matek helyett inkább a sakkot oktatnák, ugyanolyan logikai képességeket sajátíthatnának el a diákok, nem lenne jobb?

Figyelt kérdés
Persze az alapokat megtaníthatnánk matekból, de a többire nagyon nincsen szükség. Helyette lehetne sakkot tanítani.
júl. 30. 21:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
66%

8

Ahhoz hogy a számitogép megtudja oldani meg kell adni neki a feladatott.

Miért mindenki a matek oktatást tartja fölöslegesnek? Középkori szintense lennénk nélküle. A tehnoligiánk és a társadalmunk alapja. Több száz éves alkoholisták gondolatainak elemzését miért nem hallom soha kritizálni?

Amúgy mi tart vissza attól hogy megvalositsd az elképzelésed. Közép iskolás szinten ha tudsz olvasni akkor lazán teljesited kettesre nulla energia befetetéssel. a Felszabaduló idődbe meg sakkozhatsz.

júl. 31. 00:52
 12/15 A kérdező kommentje:

"De ha gondolod állítsd be a linkedin profilodon skilleknek, hogy tudsz sakkozni én pedig beállítom, hogy matematikus PhD fokozattal rendelkezem, aztán nézzük meg, hogy melyikünk tud előbb elhelyezkedni."

Bocs. Phd fokozat. PHD FOKOZAT? Ember az a maximum szint, persze, hogy hazsnosabb. DE! Én meg beírom, hogy sakkvilágbajnok vagyok. Hoppá. Kicsit megfordulnak az esélyek...

"Több száz éves alkoholisták gondolatainak elemzését miért nem hallom soha kritizálni?"

Mert ha hiszed, ha nem, ezek vittek előre bennünket, nem a matektudás.

De félreértés ne essék, a matematika fontos, szükséges. Csak nem úgy, ahogyan ma oktatják, a sok felesleges maszlaggal együtt. Egy phd-snek persze, kell. De mindenkinek minek? A sakk szerintem akkor is vidámabb, jobb, és szerintem eléggé erősen fejleszti a készségeket.

aug. 1. 19:29
 13/15 anonim ***** válasza:

"Mert ha hiszed, ha nem, ezek vittek előre bennünket, nem a matektudás."

Mivel lenne másabb a világ költök nélkül, és mivel lenne másabb matematika nélkül????

aug. 1. 20:11
 14/15 A kérdező kommentje:
Szerintem ez nem ennyire egyszerű. Bármelyik nélkül szegényebb lenne a világ.
aug. 1. 20:33
 15/15 anonim ***** válasza:
14 Az előbb még azt állitottad hogy ennyire egyszerű.
aug. 1. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!