Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ki milyen hibát talál az új...

Ki milyen hibát talál az új "telefonkitiltó" törvényben?

Figyelt kérdés
Itt a tervezet, szept. 1.-től már hatályos is lesz: [link]

#mobiltelefon #iskolai_dohányzás #Pintér_Sándor
júl. 20. 00:54
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

#10 Hetekkel előre kiadom, de vannak diákok, akik hol menthető hol menthetetlen okból nem adják le időre, amit nekem határidőre rögzítenem kell. Egy az ezerből amit mondtam, de a maradék jó része is hasonló abból a szempontból, hogy kényelmesebb, ha rövid úton meg tudom kapni a választ és nem megyünk vissza a telekommunikációs vívmányok előtti korba.

Amúgy ha olvasnék valami meggyőző tanulmányt arról, hogy az okoseszközök tiltása a diákok javára van, akkor nyilván elfogadnám, hogy valamit valamiért, de egyelőre nem vagyok erről meggyőződve. Amikor én voltam iskolás az internet előtti korban, talán jobban volt csúfolás, kiközösítés, verekedés, lányok taperolása mint ma,

annyi, hogy ma a kiközösítést online csinálják, aminek nyoma marad, ezért veszélyesebbnek ítélik.

>Mit csinálok azzal a gyerekkel akit egy héten négyszer is elkapok a szünetben a telefonjával?

-Elveszed tőle - a rendelet szerint. Hogy ezen túl szankcionálod-e, annak szabályozása tantestületi hatáskör. Én a magam részéről, amíg nem vagyok meggyőzve a telefon káros hatásáról, addig igyekszem nem tiltani, amit lelkiismeretem nem tilt, magyarul félrenézek, ha és amíg tehetem. Ha nem tehetem, akkor nyilván a folyosón nem neteznek, hanem elvonulnak ide-oda, és úgy neteznek. Tökéletesen kontrollálni csak úgy lehet, ha börtönt csinálunk az iskolából, mondjuk a szünetben mindenki a kültéri kispálya rácsai között megy körbe-körbe az óramutató járásával megegyező irányban.

júl. 21. 23:27
 12/13 anonim ***** válasza:
Fa szság az egész. Nálunk gimiben még simán bevihettél telefont, és mégis mindenki leérettségizett, pedig egy putri gimibe jártam. Többségünk egyetemre is ment, én is mentem. Egyetemen meg pláne nem fogom leadni a telefonom, mert nekem munkahelyem van, és a főnököm bármikor kereshet, akinek éjszaka is fel kell vennem a telefont.
júl. 22. 09:24
 13/13 anonim válasza:

12

Egyetemen nem kell leadni.

júl. 22. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!