Mi értelme alsóban külön tanítani a bennfoglalást (hányszor van meg egy adott számban egy másik), és az osztást(egy számot x részre osztunk), mikor az eredményük megegyezik, és a való életben osztásnak hívjuk?
Figyelt kérdés
Emlékszem én is így tanultam már 2009-ben is, én értettem, de egy csomó osztálytársam nem. Meg bontás nevű műveletet is tanultunk, amikor egy számot kettő tetszőlegesre fel kellett bontani. Ennek sem tudom mi értelme volt így alsóban. Idősebbektől kérdezném, hogy 30-40-510-60-70 ... éve is így tanították ezeket alsóban vagy akkor nem.júl. 19. 13:07
1/6 IgaziÚriember válasza:
Nem tanították így mert még a mi időnkben értelmes, intelligens emberek mentek tanárnak és ennek megfelelően magas egzisztenciájú munkakör volt, nem úgy mint most hogy gyakorlatilag csak a söpredék megy oda aki nem kerül be versenyképes szakra (mérnöki, matematikus, IT stb...)
2/6 Metionin válasza:
Én sima osztásként tanultam, '97-ben kezdtem a sulit.
3/6 A kérdező kommentje:
Akkor valamikor a 2000-es években módosíthatták ezt.
júl. 19. 13:41
4/6 anonim válasza:
3 gyerekkel éltem túl az alsó tagozatot, ötösre érettségiztem matekból, és sosem tudtam jól megtippelni, hogy osztást vagy bennfoglalást kell beleírni a leckéjükbe. Elengedtük, osztani tudjanak, oszt jóvan.
5/6 anonim válasza:
Nekem úgy rémlik, a bennfoglalásnak lehetett maradéka. Szerintem ez a gyerekek logikai fejlődéséhez kellett, nem azért, hogy felnőttként majd így használják.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazif..
6/6 anonim válasza:
5, osztásnak is lehet maradéka.
Kérdező, felnőttként nem értjük, de egy hét éves agya más. Neki nem mindegy, hogy van nyolc almád, két barátodnak akarod adni, ki mennyit kap (ez az osztás); vagy van nyolc almád, mindenkinek kettőt akarsz adni, hány barátodnak jut (ez a bennfoglalás). Nem igazán értik, hogy utóbbinál miért kellene elosztani kettővel, mert nem ketten kapnak ugye. Na, ezért tanítjuk külön. És már 83-ban is így volt, amikor én tanultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!