Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tanítóként mindennap nyolctól...

Tanítóként mindennap nyolctól négyig kell dolgozni?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Úgy tudom most már van kötelező napközi, ami alól kikérhetik a gyereket.

Gondolom van több tanító és van napközis tanár is, ebből feltételezem, hogy nem mindennap kell a tanítónak 4-ig bent lenni.

Én gondolkodom a tanítói hivatáson, azonban kicsit tartok tőle, ha 8-tól 4-ig kell bent lenni, mikor tud készülni az ember, ha vannak már gyerekei és hazaesik a munkából? Hiszen aki tanítónak vagy akár óvónőnek tanult, tudjuk jól, hogy az egyetemen tanultakból nem lehet sokra menni.

2024. júl. 11. 10:15
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan nem, bár előfordulhat, hogy ennyit bent kell lenned.

Egyébként iskolától is függ, mert valahol két tanító foglalkozik egy osztállyal, nincs olyan, hogy napközis, felváltva dolgoznak.

2024. júl. 11. 10:34
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A volt iskolámban a délelőttös tanítónak 7:00-tól 14:00-ig a délutános tanítónak 11:00-tól 17:00-ig kellett bent lenni. Heti váltásban volt a két tanítónő.

Érzésem szerint ez iskola specifikus.

2024. júl. 11. 11:00
 3/10 anonim ***** válasza:
Dehogy
2024. júl. 11. 11:14
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Effektív 32 órát kell az iskolában munkával tölteni. Amúgy 20-24 óra a tanítás (besorolástól függően), a többi adminisztráció, dolgozatjavitas, dologzatösszeállítás, órára készülés, stb.

De minden normális munkahelyen minimum 8 órát bent vagy, de inkább többet (merthogy az óraközi szünet nem munkaidő). Szóval indulj ki ebből, és ehhez képest minden "kedvezmény" ajándék.

2024. júl. 11. 20:15
 5/10 anonim ***** válasza:
11%

Plusz van három hónap nyári szünetetek és fél hónap téli szünet. Láblógatás a köbön.

Plusz agyilag sem megterhelő: például a sima általános iskolai+középiskolai matek 95%-a ókori matek, az is végletekig lebutítva.

2024. júl. 12. 05:12
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

"Plusz van három hónap nyári szünetetek"

. Na, ezt hogy számoltad...

2024. júl. 12. 06:34
 7/10 anonim ***** válasza:
77%
A három hónap nyáriszünetem most július 10-én kezdődött és augusztus 20-ig tart (közben lesz minimum egy hét munka, de ki számolja? )
2024. júl. 12. 06:40
 8/10 anonim ***** válasza:
#7: jó, de az #5-ös matematika professzor egy magasabb szintű lineáris térben számolt, nem az elavult ókori algebra szerint.
2024. júl. 12. 07:59
 9/10 anonim ***** válasza:
69%

#8 az a baj, hogy a köztudatban ez van. 3 hónap meg az őszi, téli, tavaszi, és amúgy is csak napi max 5 órát dolgozunk (mondja ezt olyan is, aki rendszerint 5 után érkezik a gyerekért)

Egyébként nem panaszkodásképp írtam. Dolgoztam más szektorban is, ez gyerekkel egy álom ahhoz képest.

2024. júl. 12. 10:03
 10/10 anonim ***** válasza:
54%

50 nap szabadság van 1 évben, abból 15ben rendkívüli munkavégzésre berendelhető vagy. Az 50 napból, ha jól emlékszem 5 az, amivel te rendelkezel, a többit akkor adják ki, amikor szünet van kötelezően.

A tanárok változatosan dolgoznak heti 32 órát kell általában az intézményben tölteni, ennyit átlagosan szoktak is. Gyűlések, versenyek, ünnepségek, rendezvények, kirándulások, gyakran túlcsúsznak a 16 órán, szóval igen, előfordul, hogy reggeltől -estig bent vannak, meg olyan is, hogy már délben hazamennek, meg olyan is, hogy hétvégén is javít, szöveges értékel, beszámolót ír. Kicsit kiszámíthatatlan a pontos munkavégzésük. 3 hónap nyári szünetük sosem volt.

2024. júl. 12. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!