Tanítóként mindennap nyolctól négyig kell dolgozni?
Sziasztok. Úgy tudom most már van kötelező napközi, ami alól kikérhetik a gyereket.
Gondolom van több tanító és van napközis tanár is, ebből feltételezem, hogy nem mindennap kell a tanítónak 4-ig bent lenni.
Én gondolkodom a tanítói hivatáson, azonban kicsit tartok tőle, ha 8-tól 4-ig kell bent lenni, mikor tud készülni az ember, ha vannak már gyerekei és hazaesik a munkából? Hiszen aki tanítónak vagy akár óvónőnek tanult, tudjuk jól, hogy az egyetemen tanultakból nem lehet sokra menni.
Biztosan nem, bár előfordulhat, hogy ennyit bent kell lenned.
Egyébként iskolától is függ, mert valahol két tanító foglalkozik egy osztállyal, nincs olyan, hogy napközis, felváltva dolgoznak.
A volt iskolámban a délelőttös tanítónak 7:00-tól 14:00-ig a délutános tanítónak 11:00-tól 17:00-ig kellett bent lenni. Heti váltásban volt a két tanítónő.
Érzésem szerint ez iskola specifikus.
Effektív 32 órát kell az iskolában munkával tölteni. Amúgy 20-24 óra a tanítás (besorolástól függően), a többi adminisztráció, dolgozatjavitas, dologzatösszeállítás, órára készülés, stb.
De minden normális munkahelyen minimum 8 órát bent vagy, de inkább többet (merthogy az óraközi szünet nem munkaidő). Szóval indulj ki ebből, és ehhez képest minden "kedvezmény" ajándék.
Plusz van három hónap nyári szünetetek és fél hónap téli szünet. Láblógatás a köbön.
Plusz agyilag sem megterhelő: például a sima általános iskolai+középiskolai matek 95%-a ókori matek, az is végletekig lebutítva.
"Plusz van három hónap nyári szünetetek"
. Na, ezt hogy számoltad...
#8 az a baj, hogy a köztudatban ez van. 3 hónap meg az őszi, téli, tavaszi, és amúgy is csak napi max 5 órát dolgozunk (mondja ezt olyan is, aki rendszerint 5 után érkezik a gyerekért)
Egyébként nem panaszkodásképp írtam. Dolgoztam más szektorban is, ez gyerekkel egy álom ahhoz képest.
50 nap szabadság van 1 évben, abból 15ben rendkívüli munkavégzésre berendelhető vagy. Az 50 napból, ha jól emlékszem 5 az, amivel te rendelkezel, a többit akkor adják ki, amikor szünet van kötelezően.
A tanárok változatosan dolgoznak heti 32 órát kell általában az intézményben tölteni, ennyit átlagosan szoktak is. Gyűlések, versenyek, ünnepségek, rendezvények, kirándulások, gyakran túlcsúsznak a 16 órán, szóval igen, előfordul, hogy reggeltől -estig bent vannak, meg olyan is, hogy már délben hazamennek, meg olyan is, hogy hétvégén is javít, szöveges értékel, beszámolót ír. Kicsit kiszámíthatatlan a pontos munkavégzésük. 3 hónap nyári szünetük sosem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!