Milyen az szte történelem-etika osztatlan tanári szak?
Bevallom őszintén éppen keresem az utam és habár érdekel a történelem és elég jó is voltam belőle érdekelne a véleményetek. (Etikából érettségiztem is)
Jelenleg egy másik szakot végzek de ez nagyon nem én vagyok.
Egyet értek azokkal, akik az etikát nagyon nem javasolják. Óraszáma alig valami, a legtöbb suliban általában kiadják valakinek aki elvégzett egy ilyen irányú továbbképzést. Tölteléktárgy a diákoknak és a tanároknak is, utóbbiak sokszor azért kapják meg, hogy meglegyen a kötelező 24 órájuk. Tehát, ahogy a 2-es is írta valójában egyszakos tanár leszel, ami mindenképpen hátrány az álláskeresésnél. Ráadásul egy nem túl keresett szakkal.
Ami még feltűnt, hogy tudományegyetemeket írtál kulcsszónak, gondolom oda mennél. Na ez felejtős. Ezeken a nagynevű egyetemeken kétszer annyi a követelmény, mint a kisebb vidéki helyeken. Gyakorlatilag végig szívatnak öt évet, történész szintet elvárva, de a diplomád semmivel nem fog többet érni, mint azé, aki kisebb helyen fele szívással végzett. Ez nem a versenyszféra, a lőtéri kutyát sem érdekli, hogy éppen hol szereztél diplomát. Megvan vagy nincs, ennyi a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!