Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért beszélnek leereszkedően...

Miért beszélnek leereszkedően és durván a gyerekekkel a tanárok?

Figyelt kérdés

Gyakorlósuliban csinálom a gyakorlatom, és nagyon durva a stílus amit ott a tanárok megengednek maguknak.

Csendes, visszahúzódó gyerek voltam iskolában, velem sosem beszéltek így. Vagy csak felnőttem, ès jobban észreveszem?

júl. 8. 09:20
 1/7 anonim ***** válasza:
73%
Saját kisebbségi komplexusuk, hogy sokszor 20-30 év munkaviszonnyal (sem) keresnek annyit, mint egy mostani pályakezdő. Olyan diákokat tanítanak, akikből egyszer mérnök, orvos, programozó, gyógyszerész lesz, ők viszont továbbra is megmaradnak a közalkalmazotti kis bértáblájukban. Kirúgni úgysem fogják őket a nagy tanárhiány miatt.
júl. 8. 09:26
 2/7 A kérdező kommentje:

De gyakorlóról beszélünk, mem szakgimiről.

Ott sok a mestertanár.

De ekkora sznobokat még nem láttam (nem Fazekas-szintű gyakorló).

júl. 8. 09:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem a tanárt kérdezed meg?
júl. 8. 09:33
 4/7 anonim ***** válasza:
41%

Nem szabad haverkodni a gyerekkel, mert a fejedre nő.

Ebböl viszont érti, hogy hol a helye, még mielőtt elkanászodna.

júl. 8. 09:59
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

#4, ez baromság... Nekem is volt közvetlenebb tanárom, és az egyik legjobb tanárként tartották számon az iskolában (sajnos egy pár éve, viszonylag fiatalon, meghalt), az ő tárgyából érettségizők átlaga mindig ütötte a 4,5-es átlagot. De senki nem "haverként" tekintett rá, hanem egy normális, empatikus, a tárgyát végtelenül értő és szerető tanárra.

Kérdező: sok kretén tanár van, annak több oka is lehet, hogy valaki miért válik azzá. Nem zárom ki a lehetőségét annak, hogy ez az attitűd van, amikor jogos (mert például az adott osztály szándékosan kiprovokálja), de az esetek túlnyomó részében arról van szó, hogy a diákokon hatalmaskodik a tanár.

júl. 8. 10:09
 6/7 anonim ***** válasza:
60%
Mert többségük kiégett pszichopatha, aki azért van ott, ahol, mert másra már nem lenne jó.
júl. 8. 18:25
 7/7 anonim ***** válasza:

Pontosan milyen szituációkra gondolsz? Nem mindenkinél egyforma az ingerküszöb.

Ha mestertanárok, akkor ők valószínűleg egy idősebb generáció lehet már, vaskalapos, régi módszerekkel. Tudom, hogy ez nem mentség, de talán ők észre se veszik, hogy bántó a stílusuk. Nem is olyan régen még a fizikai fenyítés is simán benne volt a nevelésben.

Vagy alapvetően az egész suliban gáz a hangulat.

Tanár vagyok, jobb tippem nincs... Nálunk nem hinném, hogy van ilyen. Bár nem mondom, azért volt már alkalom, amikor én is kiakadtam.

júl. 11. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!