Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az egyetemen nem kapok visszaj...

Az egyetemen nem kapok visszajelzést a beadott kódjaimmal kapcsolatban. Ez mennyire normális?

Figyelt kérdés

Most végeztem az első évemmel. Az egyik tárgyból heti szinten volt beadandó, amit egy bíró nevű rendszerre kellett feltölteni. A bíró minden függvényt tesztel valamennyi tesztesetre, és az alapján ad pontot rá, így alakul ki a beadandóra kapott pontszám. De a problémám nem is ezzel van, hanem a visszajelzések hiányával. Annyit látok, hogy melyik tesztekre nem adott pontot a bíró, de a kód lehet bármennyire átláthatatlán, bármilyen gányolás, tákolás, a lényeg hogy működjön. Visszajelzések nélkül pedig nem vagyok teljesen biztos abban, hogy jó munkát végeztem.

Olvastam ezen az oldalon, hogy cégeknél van code review, amikor megnézik, és szóban értékelik a kódodat. Na ilyen a mi egyetemünkön nincs, pedig ez egy oktatási intézmény!

Ezt most én látom ekkora problémának?

Más egyetemeken ez hogy működik?

júl. 1. 14:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Lol, ha szerinted egy cég annyiból áll, hogy mennyire stabil munkahely és hány éves tapasztalata van, akkor tényleg hagyjuk az egészet. Mintha 5 éves nulla tapasztalattal próbálna érvelni cégek mellett.

A spaceX is már több éves cég és van tapasztalata abban, amit csinál, viszont ettől még nem lesz jó hely. Ott bizony a napi 12 órázás az általános, aminek semmi köze, hogy hány éves a cég.

Mi lesz a következő válaszod, hogy amíg egy adott cégnél dolgoztál nem haltál éhen? Aztakutyafáját, nem semmi eredmény az se...

júl. 8. 14:32
 12/14 anonim ***** válasza:

"Lol, ha szerinted egy cég annyiból áll, hogy mennyire stabil munkahely és hány éves tapasztalata van, akkor tényleg hagyjuk az egészet. Mintha 5 éves nulla tapasztalattal próbálna érvelni cégek mellett."

Az LOL-nak is jó lesz. A képlet nagyon egyszerü, említettem pár nagyobb nevet a környéken, plusz van egy autógyártó.

Plusz van egy rakat "jó" kiscég, akik ezeknek a csöcsén lógnak. Nekik addig jó, amíg ezeknek a nagyoknak is jól megy, addig a dolgozók is meg vannak becsülve.

Amikor a nagyoknak meg nem megy jól, akkor ezek a kicsik szopnak elöször, majd csödöt is jelentenek néha.

Te ezekszerint csak a jövö havi fizuig, meg az adott havi munkaórákig tervezel, nincs ezzel semmi baj, csak el kell fogadni, hogy van aki hosszabb távra tervez, és mások a prioritások.

"Ott bizony a napi 12 órázás az általános, aminek semmi köze, hogy hány éves a cég."

Mintha ettöl lenne rossz vagy jó egy cég. Volt ilyen munkahelyem is, ahol bizonyos idöszakokban pár napot 10-12 órakat voltunk bent, mégis bizonyos szp.-ból jobban éreztem magam mint most fix 7 órában. Másban meg a mostani jobb.

"Mi lesz a következő válaszod, hogy amíg egy adott cégnél dolgoztál nem haltál éhen?"

Ez is igaz, éhen sem haltam. Meg mellette 10 év alatt nulláról kifizettem a házam napi 7 órás munkarend mellett (szigorúan heti 5 napban), úgy hogy nem kellett sosem számolnom hó végén, hogy még elutazhatok-e, ha kedvem tartja.

De áltasd csak magad, hogy ezeknél a cégeknél éhenhalunk napi 12 órázás mellett, 16 fokban, és a kapunál kifélé még vért is vesznek le tölünk. :DDD

Egyszer rendeltünk az új programozóknak egy tanfolyamot (C++) kisebb cégtöl, szünetben mesélte az oktató, hogy öket is hasonló fasságokkal etetik, hogy ha odajön IT-snak, 2 év múlva majd úgyis repül, mert akkora a fluktuáció, mert folyamatosan hajigálják ki az embereket, hogy felvehessék az olcsó kezdöket.

Egyébkent eleve nem onnan indultunk, hogy mennyire jó a cég a dolgozónak, hanem hogy mennyire kompetens, mennyire veszik komolyan a dokumentációt stb.

Csak te próbálsz terelni ebbe az irányba, csak nem értem minek. Gondolom azért te is érzed, hogy az említett neveket inkompetenciával vádolni, meg gagyinak nevezni eléggé vicces és hiteltelen egy ismeretlen gyakoristól.

Neked mi lesz a következö válaszod, hogy egy cég gagyi és inkompetens, mert nem aranylanállal eszik a dolgozók a kantinban a kaviárt?

Tényleg hagyjuk.

A te érvelésed inkább arra emlékeztet, mint "amikor az 5 éves" érvel az apukája mellett, hogy miért erösebb.

júl. 8. 16:02
 13/14 anonim ***** válasza:
Egyébként további jó verdesést, továbbiakban nem reagálok olyan emberek kommentjeikre, akik összekeverik a feleselést az érveléssel.
júl. 8. 16:09
 14/14 anonim ***** válasza:

"Az LOL-nak is jó lesz"

Lol 2.0

Jah, ha boomer vagy akkor esetleg. Egyébként meg lol. Én is azért írtam nagybetűvel, mert mondat eleje.

"Plusz van egy rakat "jó" kiscég, akik ezeknek a csöcsén lógnak. Nekik addig jó, amíg ezeknek a nagyoknak is jól megy, addig a dolgozók is meg vannak becsülve."

Ez pont fordítva van.

Amit te itt felvetettél az azt jelentené, hogy a nagy cég a kis cégektől vásárol általában. És amikor a nagy cégnek nem megy jól, akkor ezektől a kis cégektől nem vásárol, mert megtartja a pénzét.

A valóságban ez fordítva működik, a kis cégek a nagytól vesznek, így amikor a kis cégnek szarul megy, akkor az hatványozottabban terjed át a nagyra, míg a kis cég spórol.

Erre sok példa van, de jelenleg a telco az, ahol azt látjuk, hogy vissza fogták a szolgáltatók a költést és ez meglátszik az Ericsson és Nokia anyagi helyzetén is és nem fordítva.

Jó, persze számít, hogy B2B vagy B2C cégről van szó, de a nagy cég így se kerüli el ezeket a válságosabb időket. A covid alatt pl. az autógyártók jártak így és nem csak a hozzájuk köthető kis cégek, hanem a teljes supply chain szívott.

"Te ezekszerint csak a jövö havi fizuig, meg az adott havi munkaórákig tervezel, nincs ezzel semmi baj, csak el kell fogadni, hogy van aki hosszabb távra tervez, és mások a prioritások."

Fordítva, boomerkém.

Én pont nem eddig tervezek. Te mondtad, hogy annyi kell, hogy hónap végén a szádba verje a cég a fizud.

Nekem ennek lényegesen távlatibb céljaim vannak.

Egyébként ebből tényleg látszik, hogy boomer vagy. Aki hosszútávra gondolkodik annak a cég önmagában mindegy, mert olyan tudása van, ami kelendő, így ha az adott cég csődbe is megy, akkor is bármikor el tud helyezkedni.

Illetve, jó lenne, ha megtanulnál olvasni. Én pont azt mondtam, hogy az, amit te elvárásnak fogalmaztál meg a cégekkel szemben, az kevés. Én is olyan cégnél vagyok, ami hosszú életű, de ez nem elégséges feltétel.

"Mintha ettöl lenne rossz vagy jó egy cég. Volt ilyen munkahelyem is, ahol bizonyos idöszakokban pár napot 10-12 órakat voltunk bent"

Igen, fájdalmas, amikor olyannal kell vitázni, aki nem tud olvasni.

Azt írtam, hogy ez az általános és nem bizonyos időszakokról van szó.

Vagyis olyan helyről beszélünk, ahol az egész évben a normális napi óraszám a 12.

"De áltasd csak magad"

Nem akartam reagálni, de ha már ilyen óvodás vagy.

Ugye ezt írtad:

"Meg mellette 10 év alatt nulláról kifizettem a házam napi 7 órás munkarend mellett (szigorúan heti 5 napban)"

Nekem ez 2.5 év volt félállásban nulláról. De ja, nagyon szép eredmény a 10 év. Nekem mondjuk nem sok kedvem lenne ezzel szórakozni 10 évig.

"Csak te próbálsz terelni ebbe az irányba, csak nem értem minek"

Jah, én tereltem ebbe az irányba, nem te írtad pl. hogy "hisz nem stabil munkahelyek" utalva arra, hogy munkavállalói szempontból jó.

Nézd, az egy dolog, hogy nem tudsz olvasni, de igazán gerinctelen dolog így hazudni.

"Gondolom azért te is érzed, hogy az említett neveket inkompetenciával vádolni"

Nem is ezt állítottad, hanem hogy milyen jó munkahelyek.

Megint két különböző dologról beszélsz. Téged idézve, nem tudom, hogy miért terelsz.

És megint csak, azért mert egy cég nagy, még nem fognak érteni ahhoz, amit csinálnak. A fb esetében pl. a fb UI minden egyes update után egyre többen szidják.

Arról meg pláne nem beszélve, hogy elég szép tendencia van arra is, hogy pont ezek a multik az R&D részlegeket szépen kitolják Indiába, mert ott olcsóbb a munkaerő meg feltörekvő piac.

"Neked mi lesz a következö válaszod, hogy egy cég gagyi és inkompetens, mert nem aranylanállal eszik a dolgozók a kantinban a kaviárt?"

Nézd, ott tartunk, hogy nem tudsz olvasni, te terelsz és rám akarod fogni.

Ilyet legutoljára 10 éves gyerekektől láttam.

"A te érvelésed inkább arra emlékeztet, mint "amikor az 5 éves" érvel az apukája mellett, hogy miért erösebb."

Jah, ezért tereltél te és fogtad rám...

"továbbiakban nem reagálok olyan emberek kommentjeikre, akik összekeverik a feleselést az érveléssel."

Csak ismételni tudom magam. Egyetlen egy érv sem hangzott el tőled. De kiderült, hogy olvasni nem tudsz.

júl. 8. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!