A Tanároknak egy része miért ezt a két tantárgyat választja?
Hát, én magyar-matek szakon vagyok. Semmi köze a kettőnek egymáshoz. Én eredetileg angol-magyar szakra akartam menni, de benéztem az érettségi követelményeket, azt hittem, mindegy melyik tárgyból emeltezek a kettő közül. Faktnak a magyart vettem fel gimiben, mert ott szimpatikusabb volt a tanár, mint angolon. Valószínűleg még tudtam volna csinálni az emelt angol érettségit, de minket beparáztattak, hogy aki nem volt faktos, annak mission impossible a dolog, szóval nem emelteztem angolból.
Aztán így nézegettem, hogy milyen opcióim vannak. Volt egy infó előrehozott érettségim, de infó tanár nem akartam lenni. Egy hatodik tárgyból nem akartam érettségizni, hát azért előrehozottaztam, hogy kevesebb gondom legyen. Néztem, hogy a művészeti tárgyak alkalmassági vizsgáján nem felelnék meg, a törit utálom, az etikának nincs értelme, szóval kizárásos alapon maradt a matek. :D
De van olyan matek-bioszos szaktársam, aki biosz-kémiát választott volna, csak szintén nem volt kedve 6 tárgyból érettségizni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!