Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Manapság ha valaki fizetősben...

Manapság ha valaki fizetősben kezdi az egyetemet van esélye arra, hogy átkerüljön költség terítésesbe vagy onnantól végig fizetnie kell? Hogy megy ez manapság?

Figyelt kérdés
2024. jún. 17. 11:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Van lehetőség, hogy ha 4,5 feletti az átlagod, és valaki elmegy egy állami helyről a szakodon akkor megpályázhatod a helyét.
2024. jún. 17. 12:14
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Én nem vagyok egyetemista, csak egy ismerősöm miatt érdekelt, mert panaszkodott, hogy sokba kerül neki az orvosi egyetem. :)
2024. jún. 17. 12:16
 3/7 anonim ***** válasza:
Elméletileg van, gyakorlatilag nem nagyon. Az államiról ritkán esnek ki, 4,5 feletti átlagot is nehéz hozni, persze ez szakfüggő is. És nyilván ha tegyük fel ki is esik valaki államiról, több ember is pályázhat a helyére.
2024. jún. 17. 12:32
 4/7 anonim ***** válasza:
48%
Egy orvosis meg nem tudom miért panaszkodik, olyan jól keresnek, hogy néhány év alatt megtérül a belefektetett pénz...
2024. jún. 17. 12:33
 5/7 anonim ***** válasza:
73%
A költségtérítéses jelenti azt, hogy fizetnie kell. Amire te gondolsz, az az államilag támogatott. Nekem van ismerősöm, aki átkerült, így tudom, hogy lehetséges, de nem tudom, hogy mennyire gyakori.
2024. jún. 17. 12:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Velem is volt, hogy államiról költségesre kerültem, majd vissza.
2024. jún. 17. 14:41
 7/7 A kérdező kommentje:
Ja, hogy még onnan is ki lehet esni? Akkor érdemes jól tanulni azért!
2024. jún. 17. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!