Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Katonaként egyetemen egyéni...

Katonaként egyetemen egyéni tanrend igénylése?

Figyelt kérdés

Egyetem közben bevonultam katonának... Már csak pár tárgyam maradt vissza, a következő félévben a mintaterv szerint konkrétan 1 tárgy. A munkám miatt nappalin biztos nem tudnék bejárni.

Ha tehetném nem jelentkeznék át levelezőre, mert drága. A tanárral négyszemközt szinte tuti nem tudnám megbeszélni a dolgot.

Tehát az lenne a kérdésem, hogy az, hogy katona vagyok elég indok, hogy megigényeljem az egyéni tanrendet? Valakinek van ezzel tapasztalata?

Az egyetem oldalán ez áll:

"-külön méltánylást igénylő szociális, munkavállalási, illetve egészségügyi indokkal rendelkezik vagy fogyatékossággal élő hallgatóként regisztrált"

#egyetem #katona #tanrend #Egyeni tanrend
2024. jún. 7. 09:09
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem elég egyértelmű, be ezt ott kellene megkérdezned...
2024. jún. 7. 09:19
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
Én NKE-s vagyok (levelező szakon) az osztálytársam katona, és megkapta az egyéni tanrendet, de szerintem jobban jársz ha a TO-t megkérdezed, az a biztos.
2024. jún. 7. 10:37
 3/8 anonim ***** válasza:
85%
Egyéni tanrend akkor kérhető, ha nyomós indok miatt nem tudsz bejárni mindegy egyes nap. Ez pl nyomós indok, hogy dolgozol.
2024. jún. 7. 10:38
 4/8 anonim ***** válasza:
77%
Biztos, hogy meg fogják adni. Nálunk szinte mindenkinek megadták aki kérte nappalin, egy olyan szakon ráadásul ahol full gyakorlati képzésről van szó.
2024. jún. 7. 15:18
 5/8 A kérdező kommentje:

Pár tényező amit lehagytam:

-A szakom köszönő viszonyban sincs a katonasággal, nem az NKE-re járok.

-Valószínüleg kb soha nem tudnék bejárni az órákra, max a levelezősökhöz, kivéve ha szabit vennék ki hozzá.

-Valójában abszolút nincs szükségem bejárni az adott tárgyra, mert már két félévben megpróbáltam, 2x végigcsináltam, az oktatóval van problémám.

Tehát az lenne az ideális, ha kikérném az anyagot, leegyeztetnék időpontot a számonkérésekre.

Tegyük fel megkapnám az egyéni tanrendet... Mekkora/milyen kedvezményre jogosíthatna ez fel? Vagy ez is teljesen az oktatótól függ?

2024. jún. 7. 16:15
 6/8 anonim ***** válasza:
77%
Az egyéni tanrend esetén nem kell bejárnod órákra csak vizsgázni kell majd belőle. Bár ha az oktató ennyire problémás, akkor nem tudom mennyire lesz vele könnyű dolgod.
2024. jún. 7. 21:52
 7/8 anonim ***** válasza:
77%

"Tegyük fel megkapnám az egyéni tanrendet... Mekkora/milyen kedvezményre jogosíthatna ez fel? Vagy ez is teljesen az oktatótól függ?"

Szerintem oktató függő, pl mi levelezőn megkaptuk az aláírást, ha bejártunk (kb 2x4 órára), egyéni tanrendesnek meg beadandót kellett írnia érte (szóval nem minden esetben járnál jól vele)

2024. jún. 10. 08:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha katonaként látod a jövődet, akkor most iratkozz ki, mert semmi értelme elvégezni a képzést. Azzal azért remélem tisztában vagy, hogy komolyan előléptetésért az NKE-t el kell végezned. Szóval ezzel a lendülettel be is adhatod oda a jelentkezésedet.
2024. jún. 12. 01:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!