Általában mivel szokták megindokolni, hogy valaki magántanuló legyen?
Kellene egy pszichológus szakvéleményt szerezni arról, hogy neked a közösségbe való mindennapos bejárásod hátrányosan hat a fejlődésedre. Megpróbálni meg lehet, majd aztán kiderül, hogy engedik-e.
A kérelmeket főszabály szerint az Oktatási Hivatalhoz az adott tanévet megelőző június 15-éig lehet benyújtani. - ebből viszont szerintem kicsúsztál, most már ezt a maradék fél évet ki kell húzni. A másik iskolára vonatkozóan tudnád benyújtani. Nem tudom, hogy hány éved van hátra, de én is 12 évet valahogy kibírtam verbális és fizikai bántalmazások közepette, lányként. A személyiségemre, emberekkel való kapcsolatomra ez sajnos rámnyomta a bélyegét, de én nem tudtam volna magamat felkészíteni matekból, fizikából, és a családom sem tudott volna ennyi korrepetálótanárt fogadni hozzám, ráadásul pont ezeken az órákon ért a legtöbb bántalmazás (tanári oldalról), pedig nekem tartós betegség címszó alatt lehetett volna még annak idején magántanulói státuszom. Sajnos, hacsak nem vagy zseni/gazdag, ezekre a tárgyakra be kellene járnod, de így meg ugyanúgy érintkezned kellene a sok mocsok emberrel. Én leginkább az iskolapszichológus felkeresését támogatnám, lehet tudna segíteni abban, hogy később ne legyenek önértékelési, kötődési problémáid az osztálytársaid miatt. Sajnos a mai világban nem a zaklatók vannak átvizsgálva és pszichológushoz küldve, neked kell menni, ha meg akarod őrizni a mentális egészséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!