Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Elfogadták a kérelmem de...

Elfogadták a kérelmem de bűntudatom van. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Sajnos nagymamám öngyilkosságot követett el lassan egy hónapja.

A történtek nagyon a padlóhoz vágtak és nagyon leépültem mentálisan, a vizsgaidőszak kezdetével. Azóta alvás és koncentrációs zavarom alakult ki, altatóval alszom és nagyon küzdök a tanulással. Joghallgató vagyok és ebből adódóan nem sikerült a Római jog zárthelyi dolgozata amire reagálva írtam a kérelmem (kissé a családom kérlelésére), egy utolsó lehetőséget kérve az aláírás pótlására. Erre a Professzor Úr egyszerűen megadta az aláírást, viszont amióta ez megtörtént bűntudat gyötör.

Egyrészt mert úgy érzem nyerészkedek ebből a borzalmas helyzetből, másrészt pedig nem érzem fair-nek ezt a hallgatótársaimmal szemben. Egyébként 6 ponttal maradtam le az aláírás megszerzéséről. Félreértés ne essék, nagyon hálás vagyok a Professzor Úrnak, de emészt ez az egész. Mit gondoltok, rendben van ez így?

(Az anonimitás végett nem írnék Egyetemet, sem a Professzor nevét.)

máj. 29. 15:20
 1/6 anonim ***** válasza:
98%
Te mit csinálnál a professzor Úr helyében? Nem ez az evidens, hogyha valakinek problémája van annak segítünk? Köszönd meg neki, neked is be kell ezt látnod magadban, és keress egy pszichológust, aki segít a helyzet feldolgozásában. És gondolom a tanár is tudja, hogy nem ettől leszel jó jogász. Nem véletlen van az SNI-s tanulóknak is "plusz pont" a felvételin, mert ők az "átlagtól" eltérnek. Akkor ez a plusz pont is igazságtalan? Nagyon sok hasonló helyzettel fogsz még találkozni az életben, mindennek meg lehet kérdőjelezni a legitimitását, de ha van alapja, akkor minek? Csak saját magadat teszed ezzel is pszichésen tönkre. Ez is egy rossz mentalitás, amit meg kéne beszélned egy pszichológussal, mert ebben a helyzetben az az evidens, amit a professzor tett.
máj. 29. 16:07
 2/6 anonim ***** válasza:
97%
Ne kínozd magadat értelmetlenül. A hallgatótársaidnak meg aztán végképp semmi közük a te jegyedhez, nem vonják le tőlük, amit a tiedhez hozzáadtak, hogy valami egyensúly legyen. Néha találkozik az ember földreszállt angyalokkal. Fogadd el, örülj neki. Tegyél te is jót valakivel, azzal törlesztesz.
máj. 30. 00:27
 3/6 anonim ***** válasza:
82%

Ne legyen. Fogd fel úgy, hogy van valami hasznod is ebből a sz4r helyzetből.

Azt írtad, hogy csak az aláírásod van még meg, szóval gondolom hátra van még a vizsga. Ott próbálj meg minél jobban teljesíteni, hogy megmutasd a tanárnak, hogy jól tette, hogy megadta az aláírást.

máj. 30. 01:48
 4/6 anonim ***** válasza:
95%

római jogon magasan szokott lenni a léc, szóval még ha kicsit alacsonyabbra helyezik, akkor is teljesen jó ez a teljesítmény, azért nem a semmire engedtek vizsgázni. Egyébként a jegyek megszerzésében sok szubjektív dolog van, a tételhúzásnál szerencse kell, vagy pl. valaki lehet hogy puskázott a zh-nál, vagy olyan a megjelenése, hogy az alapból felfelé húzza a jegyét. Én az átlagnál magasabb férfi vagyok, és néha az volt az érzésem a szóbeliken, hogy a kettő együtt olyan hatással van, hogy a tanárok nem szívesen buktatnak meg (mondhatjátok hogy hülye vagyok, de tényleg ez volt a benyomásom, és mástól is olvastam, hogy a férfiakkal kevésbé szívóznak vizsgán).

Neked most ezáltal a szomorú esemény által volt egy ilyen szubjektív körülményed, és ezt figyelembe vették. Egy humán területen jó is ha megvan ez, később majd látni fogod, hogy sajnos ez a szemlélet gyakran hiányzik a szakmánkból, pedig nagy szükség van rá. Ráadásul nem ezen múlik hogy ténylegesen átmész-e, tehát a dolog súlya se nagy.

máj. 30. 13:04
 5/6 Csingilingg88 válasza:
96%
Figyelj, tavaly nekem is volt ilyesmi zűr a családomban, mondjuk azért nem ennyire durva, és az egyik vizsgámra kérelmet küldtem be, mert képtelen voltam nyár végén megcsinálni. Elfogadták, egyedül mentem vizsgára, és így utólag azt gondolom még volt beszélve, hogy átengednek. Én is hasonlóan éreztem magamat, de ha belegondolsz, ez mindenkit megviselte, és segíteni akartak. Neked is, nekem is. Azóta elmúlt az érzés, mert a ráépülő tárgyat nagyon szép eredménnyel teljesítettem, szóval azt a vizsgát is meg tudtam volna normálisan csinálni, ha nincsenek azok a körülmények. Köszönd meg, és lépj ezen tovább! Sok sikert a továbbiakban!
jún. 1. 12:22
 6/6 anonim ***** válasza:
76%

Ez egy tragikus élethelyzet, ami, az amúgy elfogadható/jó eredményed megtartásában hátráltat.

Nem lustaság, hanyagság, alkalmatlanság miatt kerültél hátrányba önmagadhoz és a hallgató társaidhoz képest, hanem önhibádon kívül.

Ilyenkor az aláírás méltányossági okokból jogszerűen megadható.

Az anyagot a majdani kollokviumig elsajátítod, és a tanárodnak bizonyítasz.

A hallgató társaid nem kerültek hátrányba. Semmi közük hozzá.

Ezek a méltányossági kedvezmények nem véletlenül léteznek.

Az önmarcangolást fejezd be. Minden lehető energiáddal koncentrálj a tanulásra.

Nagyon nehéz lesz, de az élet megy tovább. Ezzel a teherrel, de megy tovább. Csinálni kell.

Tarts ki!👍

jún. 2. 06:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!