Elfogadták a kérelmem de bűntudatom van. Mit gondoltok?
Sajnos nagymamám öngyilkosságot követett el lassan egy hónapja.
A történtek nagyon a padlóhoz vágtak és nagyon leépültem mentálisan, a vizsgaidőszak kezdetével. Azóta alvás és koncentrációs zavarom alakult ki, altatóval alszom és nagyon küzdök a tanulással. Joghallgató vagyok és ebből adódóan nem sikerült a Római jog zárthelyi dolgozata amire reagálva írtam a kérelmem (kissé a családom kérlelésére), egy utolsó lehetőséget kérve az aláírás pótlására. Erre a Professzor Úr egyszerűen megadta az aláírást, viszont amióta ez megtörtént bűntudat gyötör.
Egyrészt mert úgy érzem nyerészkedek ebből a borzalmas helyzetből, másrészt pedig nem érzem fair-nek ezt a hallgatótársaimmal szemben. Egyébként 6 ponttal maradtam le az aláírás megszerzéséről. Félreértés ne essék, nagyon hálás vagyok a Professzor Úrnak, de emészt ez az egész. Mit gondoltok, rendben van ez így?
(Az anonimitás végett nem írnék Egyetemet, sem a Professzor nevét.)
Ne legyen. Fogd fel úgy, hogy van valami hasznod is ebből a sz4r helyzetből.
Azt írtad, hogy csak az aláírásod van még meg, szóval gondolom hátra van még a vizsga. Ott próbálj meg minél jobban teljesíteni, hogy megmutasd a tanárnak, hogy jól tette, hogy megadta az aláírást.
római jogon magasan szokott lenni a léc, szóval még ha kicsit alacsonyabbra helyezik, akkor is teljesen jó ez a teljesítmény, azért nem a semmire engedtek vizsgázni. Egyébként a jegyek megszerzésében sok szubjektív dolog van, a tételhúzásnál szerencse kell, vagy pl. valaki lehet hogy puskázott a zh-nál, vagy olyan a megjelenése, hogy az alapból felfelé húzza a jegyét. Én az átlagnál magasabb férfi vagyok, és néha az volt az érzésem a szóbeliken, hogy a kettő együtt olyan hatással van, hogy a tanárok nem szívesen buktatnak meg (mondhatjátok hogy hülye vagyok, de tényleg ez volt a benyomásom, és mástól is olvastam, hogy a férfiakkal kevésbé szívóznak vizsgán).
Neked most ezáltal a szomorú esemény által volt egy ilyen szubjektív körülményed, és ezt figyelembe vették. Egy humán területen jó is ha megvan ez, később majd látni fogod, hogy sajnos ez a szemlélet gyakran hiányzik a szakmánkból, pedig nagy szükség van rá. Ráadásul nem ezen múlik hogy ténylegesen átmész-e, tehát a dolog súlya se nagy.
Ez egy tragikus élethelyzet, ami, az amúgy elfogadható/jó eredményed megtartásában hátráltat.
Nem lustaság, hanyagság, alkalmatlanság miatt kerültél hátrányba önmagadhoz és a hallgató társaidhoz képest, hanem önhibádon kívül.
Ilyenkor az aláírás méltányossági okokból jogszerűen megadható.
Az anyagot a majdani kollokviumig elsajátítod, és a tanárodnak bizonyítasz.
A hallgató társaid nem kerültek hátrányba. Semmi közük hozzá.
Ezek a méltányossági kedvezmények nem véletlenül léteznek.
Az önmarcangolást fejezd be. Minden lehető energiáddal koncentrálj a tanulásra.
Nagyon nehéz lesz, de az élet megy tovább. Ezzel a teherrel, de megy tovább. Csinálni kell.
Tarts ki!👍
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!