Elfogadott/leosztályozott, de nem megvédett szakdolgozatot el lehet fogadtatni újrafelvételizés során (ugyanaz az egyetem, ugyanaz a szak)?
Tanulmányi okok miatt a jelenlegi szakomról valósznűleg elbocsátanak a vizsgaidőszak végével. (Még adok be méltányosságit ezügyben, de a legrosszabbra készülök) A kérdésem az, hogy az elkészült szakdolgozatomat elfogadják-e, amikor újrafelvételizek vagy újat kell-e írnom.
Extra infók: Nálunk a szakdolgozat egy 15 kredites tárgy, amit ebben a félévben leadtam és érdemjegyet kaptam rá. Újrafelvételizni a tavaszi félévben fogok.
Szakdoga miatt adta be ezt a kérdést a gyakori.
Szabad tudni miért bocsátanak el?
"Nálunk a szakdolgozat egy 15 kredites tárgy, amit ebben a félévben leadtam és érdemjegyet kaptam rá"
A szakdolgozat-készítés tárgyra kapott jegy és a szakdolgozatra kapott jegy nem ugyanaz. Te a szakdolgozat-készítésre, mint tantárgyra kaptál jegyet, nem a szakdgolgozatodra. A szakdolgozatodra akkor fogsz jegyet kapni, ha elbírálják (ezt a bírálatot megkapod, kérdésekkel együtt), és te meg is véded azt a védésen. Ez így működik.
Láttam, hogy a kulcsszavak között ott a BME, kis adalékként elmondom, hogy ott írtam a szakdogámat, majd később a diplomatervem is. A szakdogám esetében különbözött is a tantárgyra kapott jegyem a szakdolgozatom osztályzatától, tehát egyáltalán nem ugyanaz a kettő.
Röviden: te nem kaptál még semmilyen jegyet a szakdogádra és védés nélkül nem is fogsz.
Melyik kar, melyik szak amúgy?
#2es vagyok.
Nem értem miért vagyok lepontozva.
Nem kárörvendeni írtam ki a válaszom. Csak kíváncsiság, mert én is egyetemista vagyok. Érdekel engem is a kérdés, mert hátha én is ilyen helyzetbe kerülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!