Csak szerintem nem vészes az egyetemi matek?
Figyelt kérdés
Középsuliban nagyban íjesztgettek a tanárok, hogy ha nem emelt szinten tanulom a matekot, akkor egyetemen nagy bajban leszek. Infós szakon tanulok, és eddig semmit nem tapasztaltam belőle, pedig nem voltam faktos. Óráról órára készültem, és könnyedén meglett mind az analízis, mind a logika, mind a lineáris algebra, mind a valszám tárgyaim jó jeggyel. Igazából csak ennyi lenne a titka (ezeket a tárgyakat szerettem is, a gyakvezetőim is mind nagyon rendesek voltak)?2024. máj. 26. 23:32
1/16 anonim válasza:
Milyen érzés Isten kedvencei közé tartozni?
De amúgy persze nem teljesíthetetlen, viszont inkább legyen vesekövem, minthogy újra egyetemi matekot tanuljak.
2/16 anonim válasza:
Változott a felsőoktatás, jelentősen csökkentek a felvételi ponthatárok. Ezeket a felvett embereket bent is kell tartani...
3/16 anonim válasza:
Attól függ mennyi hozzà az eszed. Sajnos ez is vele született adottsàg. Nekem vért kell izzadni hogy menjen. Te akkor jobb képességekkel rendelkezel. Ennyi.
A tanàrok nyílvàn az àtlagra gondoltak nem az ezer tanulóból egyre aki csípőből hozza mint te.
Örülj neki hogy ennyire jó képességeid vannak és àpold, élj egészséges életet, agyromboló szereket kerüld.
4/16 anonim válasza:
Melyik egyetemre jársz? Az se mindegy. Normális egyetemet nem vádolnék azzal, hogy “nem vészes a matek”.
5/16 anonim válasza:
Hát egy Neumann János Egyetemen könnyű ez, ahol évközben nincsenek is zh-k. Egy SZTE-n, Eltén vagy Debrecenben lehet te is vért izzadnál.
6/16 anonim válasza:
Hát, nekem speciel a lineáris algebrától kedvem támad eret vágni, vagyis az elmélet részétől csak (de én tanárin vagyok, de ugyanúgy tanultuk, mint akik matek bsc-n vannak)
7/16 A kérdező kommentje:
Debrecenben vagyok
2024. máj. 28. 10:03
8/16 A kérdező kommentje:
Ha egy kevésbé népszerűbb egyetemre járnék nem tettem volna fel a kérdést, elkönyveltem volna hogy szekunder intézmény.
2024. máj. 28. 10:19
9/16 anonim válasza:
Megválaszoltad a kérdésed. Óráról órára készültem én is és nekem is simán meglettek a tárgyak. Sokan úgy rontják el, hogy nem készülnek semmit, előadásra nem járnak be, gyakorlaton csak jegyzetelnek és majd év végén vagy zh előtt nekiállnak, úgy persze hogy rohadt nehéz lesz.
10/16 anonim válasza:
Ha tényleg folyamatosan készülsz mindenre, mellette nem dolgozol, hanem a szüleiddel élsz, tőlük kapod a pénzt, nincs párkapcsolatod, bulizni sem jársz el csak a tanulásnak élsz, akkor simán megvan. De ha több felé tendálódna a figyelmed, lehet rontanál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!