Vizsgaidőszak, már csak 2 vizsga van hátra, középnehéz mindkettő. Ti ilyenkor mivel szoktátok motiválni magatokat? Nekem egyszerűen már minden energiám elment a tanulástól, pedig nem az első vizsgaidőszakom és nem is az első vizsgáim idén.
7 féléves mérnöki képzés, most járok a hatodikban. Eddig minden meglett idén megajánlottal vagy elővizsgán. Ez eddig a legjobb félévem, mostanra hoztam be minden csúszós tárgyam, tehát időben fogok végezni, valamint eddig ebben a félévben négyesnél rosszabb jegyem nincs ami szintén nagy szó számomra.
Mégis úgy érzem, hogy megfáradtam. Szorgalmi időszakban amit csak tudtam megnyomtam amennyire lehetett, ennek látszik is a gyümölcse már a Neptunban. Két tárgy van hátra már csak amiből nem volt se megajánlott, se elővizsga. Alapvetően szeretek tanulni, de most úgy érzem mindent szívesebben csinálnék, pedig egyik tárgy sem rossz, mindkettő érdekel is, de nem tudom rávenni magam egyszerűen.
Abszolút nem motivál az, hogy ha ezt a kettőt letudom akkor vége, és szabad vagyok a nyárra. Egyszerűen csak nem visz rá a lélek, hogy foglalkozzak ezután a félév és elővizsga hét után bármivel is. Az agyam befogadóképességét tekintve teljesen nullán vagyok már. Persze, felvehetném minkettőt az utolsó hétre, és akkor lenne 5 hét pihi, de végig ott lenne a tudat, hogy a pihi után, a nyár közepén még neki kell állni és le kell őket tudni. Sajnos ez sem motivál viszont arra, hogy hamarabb megcsináljam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!