Háromnál többször felvehetek egy tárgyat egyetemen?
Egyetem függő, tényleg a szabályzatot kellene elolvasnod. Ahol az alapszakot végeztem nem volt limit hogy egy tárgy hányszor vehető fel, másik egyetemen meg ez miatt buktam ki mesterről. Minden félévben indul a tárgy, kutatómunkát kellett volna végezni de meló mellett nem nagyon volt időm, kedvem, aztán a harmadik szemeszter végén kellemetlen volt az email hogy kirúgtak.
Én mondjuk kérvényt nem írtam, a túl sok túlóra úgyse lett volna elég indok, viszont újrafelvételiztem, elfogadtattam a meglévő krediteket és folytattam tovább az egyetemet.
Ilyen szempontból nincs értelme a kirúgásnak, hacsak nem éppenhogy bekerült vki egy szakra valószínűleg úgyis újra felveszik és folytathatja kb ugyanott.
Nálunk pl. 3x lehetett egy tárgyat felvenni vagy 6x vizsgázni. Ha ezeket ellőtte valaki, akkor ott volt a Jolly Joker, a dékáni méltányossági kérelem, hogy még egyszer vizsgázhasson vagy felvehesse a tárgyat.
Ezt a kérelmet mindig elfogadják.
És még utána is van egy lehetőség.
Kiiratkozol majd aztán újrafelvételizel és újra van 3 tárgyfelvételi lehetőséged.
Ma már addig szarakodhatsz kb bármivel amíg időd vagy pénzed van rá
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!