Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Jobb jegyet írt be a tanár...

Jobb jegyet írt be a tanár Neptun-ba. Szóljak szerintetek?

Figyelt kérdés
Írtam egy 3-as és egy 5-ös zh-t a félév alatt (mid-term, end-term). Ezek alapján 4-es járna, amit el is mondott, mert felsorolta tegnap név szerint hogy ki milyen jegyet fog kapni. Erre ma látom hogy 5-öst írt be a Neptunba, de nem megajánlott jegyért hanem rendes jegybeírásként. Én szívem szerint nem szólnék, néhány ponton múlott a 4-es a hármasra sikeredett zh-nál, valamint szinte minden órán ott voltam és szorgosan jegyzeteltem. Szerintem megérdemlem az 5-öst. Ha nem szólok, és a tanár észreveszi, lehet bajom belőle? Valamint ha már rendesen beírta a jegyet a Neptun-ba, tud rajta még változtatni?

máj. 22. 15:25
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
7%
Üdv magyarországon, a megoldjuk okosba hazájában. :D
máj. 23. 04:42
 22/23 anonim válasza:
100%
Semmi szín alatg
máj. 24. 17:10
 23/23 anonim ***** válasza:

Attól függ, mennyire fontos neked a tárgy, pontosabban a becsületednek. Ha valami olyan tárgyról van szó, aminek semmi köze nem lesz ahhoz, amit csinálni fogsz később ( nálunk műszaki, mérnöki vonalon sajnos a tárgyak döntő többsége ilyen ), akkor nem szólnék. Ha valami olyan tárgy, ami nagyon erősen kötődik ahhoz, amivel foglalkozni szeretnél majd és esetleg még érdekel is, akkor már lehet szólnék.

Én anno Fizikából kaptam egy hármas megajánlott jegyet a félévi teljesítményemre, de elutasítottam, mert emelteztem anno fizikából és érdekel is, így felkészültem becsületesen és vizsgán ötöst kaptam.

Persze neked pont az ellenkezője áll fent most. Amúgy az is lehet, hogy a Tanár direkt csinálta. Nekem nem egy olyan ismerősöm van, akinek az oktató csípte a fejét, vagy csak simán látta, hogy amúgy érdekli a dolog csak nem tudott annyira belemélyedni / készülni, és jobbat írt be végül, mint ami a dolgozaton szerepelt.

Amúgy meg teljes mértékben mindegy, hogy mi szerepel az indexedben miután elvégezted az egyetemet. Senkit nem fog érdekelni. Kivéve max ha orvos vagy jogász vagy, de pl. mérnöki vonalon én sosem hallottam olyat, hogy bárkit érdekelt volna a munkáltatók közül, hogy milyen eredményeket szerezték a tanulmányaid során. Megkérdezik interjún amit ők szeretnének / elvárnak tőled, és ha alkalmas vagy rá és látják benned a potenciált akkor aztán lehet neked végig kettesed is mindenből, akkor is fel fognak venni egy olyannal szemben aki végig 5.0 átlagot hozott, ellenben semmit nem tud a szakmáról és a gyakorlatról, csak magolni tudott.

máj. 24. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!