Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Jobb jegyet írt be a tanár...

Jobb jegyet írt be a tanár Neptun-ba. Szóljak szerintetek?

Figyelt kérdés
Írtam egy 3-as és egy 5-ös zh-t a félév alatt (mid-term, end-term). Ezek alapján 4-es járna, amit el is mondott, mert felsorolta tegnap név szerint hogy ki milyen jegyet fog kapni. Erre ma látom hogy 5-öst írt be a Neptunba, de nem megajánlott jegyért hanem rendes jegybeírásként. Én szívem szerint nem szólnék, néhány ponton múlott a 4-es a hármasra sikeredett zh-nál, valamint szinte minden órán ott voltam és szorgosan jegyzeteltem. Szerintem megérdemlem az 5-öst. Ha nem szólok, és a tanár észreveszi, lehet bajom belőle? Valamint ha már rendesen beírta a jegyet a Neptun-ba, tud rajta még változtatni?

máj. 22. 15:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
18%
#10: és ennek mi köze a kérdéshez?
máj. 22. 18:07
 12/23 anonim ***** válasza:
67%
Szólnék. Ugyanúgy, mint a rosszabb jegyért is. A hiba az hiba mindenképpen.
máj. 22. 18:17
 13/23 anonim ***** válasza:
73%

Semmi következménye nem lehet. Nem figyelted a neptunt, nem tűnt fel, hogy mit írt be, és kész:D

Amúgy meg a te döntésed. Többen jönnek az erkölcsi érvekkel. Ezt tényleg mindenki döntse el magában. Személy szerint nem tartom morálisan elítélendőnek, de ez csak az én véleményem.

máj. 22. 19:03
 14/23 A kérdező kommentje:
Úgy döntöttem nem szólok. Remélem nem veszi észre a kis hibáját.
máj. 22. 19:18
 15/23 anonim ***** válasza:
38%
Lelked rajta...
máj. 22. 19:48
 16/23 anonim ***** válasza:
38%
Lelked és morálod...
máj. 22. 19:49
 17/23 anonim ***** válasza:
48%
11, az, hogy van, aki akkor is becsületes, ha nem jár jól. Elképesztő olvasni, hogy a többség lazán csal és hazudik.
máj. 22. 19:54
 18/23 anonim ***** válasza:
70%

Mivel te nem tudod befolyásolni, hogy a tanár milyen jegyet ír be a Neptunban, maximum csak ő tudna rosszul kijönni abból, hogy nem jól írta be.

Elmondta, hogy hányast kaptál, simán tudod mondani azt is, hogy ez után már meg sem nézted ott, ha nem szándékosan csinálta, és téged kérdezne.

Amúgy én azt sem találom kizártnak, hogy szándékosan írta úgy. Nekem volt olyan vizsgám ami teljesen Moodle-ben volt, szóval egyből láttam hogy a 6 tesztre hány pontot kaptam. Azok alapján 4-es lett volna, a Neptunba meg 5 került. Azzal a tanárnővel viszont voltam úgy, hogy csak én mentem el az órájára, meg segítettem neki megkeresni egy elveszettnek hitt Excel fájlt, meg egyéb technikai dolgokban is, szóval jól is tette...

máj. 22. 20:12
 19/23 anonim ***** válasza:
92%

Oktatóként írnék pár gondolatot a "másik" oldalról is. Egyrészt igen, lehet utólag jegyet módosítani, másrészt valószínűleg az életben nem fog kiderülni - én legalábbis még a büdös életben nem ellenőriztem a felrögzített jegyeket napokkal, hetekkel a rögzítés után. Ha meg mégis kiderül, tényleg lehet azzal "védekezni", hogy nem is nézted a Neptunt, vagy te eleve ezt hallottad az órán, vagy nem is figyeltél, ezért nem foglalkoztál vele. Semmilyen következményt nem tudok elképzelni. Oktatóként sehogy nem tudom bizonyítani, hogy de, te igenis tudtál erről, és szánt szándékkal nem szóltál a rosszul rögzített jegyről. De ha tudnám is, mert mondjuk telepakolod a kari Facebook csoportot ezzel, akkor is mit tudnék kezdeni azon kívül, hogy átírom a jegyed, amikor tényszerűen én hibáztam?

Félévente nagyjából 1-2 megkeresést szoktam kapni, hogy rossz jegyet rögzítettem fel valahova, 10-ből 9-szer nyilván olyanoktól, akiknek rosszabb jegyet írok be véletlen, mint amit megebszéltünk. Nem gondolnám, hogy csak ebbe az irányba "csalok", de ők nem jönnek el. Az elmúlt X év alatt szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hányan jöttek oda azzal, hogy jobb eredményt írtam be egy szóbeli után. Ebben az esetben természetesen kijavítom a jegyet, de ilyenkor fel szoktam ajánlani egy plusz, nem hivatalos vizsgaalkalmat, amin ha jobb eredményt ér el, akkor módosítom a jegyét. Tudom, nem túl szabályos, de más módszer nincs az oktató kezében arra nézve, hogy valahogy honorálja ezt a fajta becsületet, és hogy ne érezze a hallgató azt, amit a 10-es válaszoló tökéletesen leírt.

A kolléga nevében nem tudok, és nem is akarok nyilatkozni, de ha számomra derülne ki utólag egy ilyen mondjuk hetekkel később, akkor max. annyit csinálnék, hogy módosítanám, de kommentár nélkül hagynám.

Tégy úgy, ahogy a lelkiismereted engedi és nyugodtan tudsz aludni.

máj. 22. 20:30
 20/23 anonim ***** válasza:
16%
19, nem csoda, ha a fiatalaoknak nulla lelkiismerete van, ha pont ilyenek a felnőttek is, akiktől tanulnának.
máj. 22. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!