Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Puskàztam érettségin és...

Puskàztam érettségin és lebuktam. Ilyenkor mi van?

Figyelt kérdés
Most csütörtökön írtam a földrajzot és elejtettem a telefont amivel googleztem ki a megoldàsokat. Elvették, jegyzőkönyvet írtak amit alà kelett írnom, majd hazaküldtek. Azóta írtam emailt a sulinak hogy mi van ilyenkor de nem vàlaszoltak. Szétver az ideg. Jàrt màr így valaki? Ilyenkor mi van?
2024. máj. 21. 13:04
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Melyik rendelet?
2024. máj. 21. 16:44
 12/27 anonim ***** válasza:
55%

[link] idézek:

28. paragrafus

"A vizsgabizottság elnöke ellenőrizheti az érettségi vizsgára történő bocsátás jogszerűségét. Abban az esetben, ha a rendelkezésre álló iratok alapján valószínűsíthető, hogy a vizsgára bocsátás előfeltételei nem álltak fenn, vagy az írásbeli vizsga lebonyolítása során jogszabálysértés történt, és az igazgató, valamint a vizsgázó meghallgatásával sem tisztázható egyértelműen a vizsgára bocsátás jogszerűsége, a jogszabálysértés ténye, úgy a vizsgabizottság elnöke a tájékoztató értekezleten közli a vizsgázóval, hogy a vizsgát folytathatja, de amennyiben később bebizonyosodik, hogy a vizsgára bocsátás előfeltételei nem álltak fenn, vagy a vizsga lebonyolítása során jogszabálysértés történt, a miniszter az érettségi vizsgáját megsemmisítheti. A tájékoztatás megtörténtét a részletes jegyzőkönyvben rögzíteni kell."

2024. máj. 21. 20:03
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
12. hát pont nem ez.
2024. máj. 21. 21:01
 14/27 anonim ***** válasza:
85%
Agyadból puskázzál dzsoni, ez az egy dolgod volt!
2024. máj. 23. 06:06
 15/27 anonim ***** válasza:
13%
#2 Ez egy rohadt nagy baromság amit írsz...
2024. máj. 23. 16:35
 16/27 anonim ***** válasza:
75%

16.35- Melyik része baromság?

De amúgy nálunk is ez van az egyetemen. Azt mondta a tanár, ha hivatalosan járna el az egyik elsős diákja puskázása miatt, akkor kitennék a srácot a suliból.

2024. máj. 23. 16:43
 17/27 anonim ***** válasza:
20%
Persze, főleg ha költségtérítésesben van. Annyira nincsenek elszállva az egyetemek anyagilag, hogy csak úgy rugdossák kifelé a hallgatókat. Kevesebb diák = kevesebb támogatás.
2024. máj. 23. 16:47
 18/27 anonim ***** válasza:
13%
#16 Ne hazudozzál már, te egyetemnek még a közelében sem jártál...🤣
2024. máj. 23. 16:59
 19/27 anonim ***** válasza:
31%
16.59, te már csak tudod. 😊
2024. máj. 23. 18:14
 20/27 anonim ***** válasza:
31%

[link]

Mi a következménye, ha rajtakapnak a puskázáson?

-Első alkalommal elégtelent kapsz a tárgyra.

-Második alkalommal szintén elégtelent kapsz a tárgyra, és fegyelmi tárgyalásra küldenek.

-Harmadik alkalommal elbocsátanak az egyetemről. (TVSZ. 137. §)

¯\_(ツ)_/¯

2024. máj. 23. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!