Puskàztam érettségin és lebuktam. Ilyenkor mi van?
Buktad az érettségidet, próbálhatod majd újra.
Egy jó tanács: ha mész egyetemre, és ott buksz le, akkor bizonyos egyetemeken/karokon akár ki is rúghatnak az egész képzésről (Nálunk volt ilyen), így érdemes leszokni róla és tanulni.
Több variáció lehet:
1, érvénytelenítik a vizsgát
2. az addig leírtakat értékelik
3.javító vizsgára utasíthatnak
Megnézed a házirendet, mik az irányadók a te sulidban...
azt kétlem, hogy bárhol is érvényesnek tartanák így a vizsgád, tehát az 99%, hogy ezzel buktál.
a jegyzőkönyvezés meg már kérdéses... ebbe inkább bele sem megyek - mondjuk nem is értem, miért kell puskázni, de ez megint más felütés
"Van olyan aki konkrétan tudja és nem csak tippel?"
Ezt mondjuk tőled is lehetne kérdezni az érettségin.
Jaj istenem, így lebukni is tehetség...
Tippelni tudunk mivel az iskolának van ebben valamennyire mozgás tere, de az az általános hogy amelyik tárgynál lebuktál az érvénytelen lesz, a többiből viszont mehetsz szóbelire és így igazolást kapsz a sikerült tárgyakról. Ha meg akarnak szivatni akkor viszont minden tárgyból érvénytelenítik az érettségid, hisz nincs rá garancia hogy azokon nem puskáztál. Volt ahol ezt bejátszották, de ez a ritkább eset.
Az érettségin zéró tolerancia van a telefonnal. A földrajz írásbelid elégtelen így nem is szóbelizhetsz belőle. Erről az érettségi elnök dönt majd. Az elnök június elején megy be azt iskoládba és majd hoz egy döntést amit a vizsgabizottságod jóváhagy.
A többi tárgyból átminősítik az érettségidet előrehozottá és sikeres vizsgák után törzslapkivonatot kapsz majd.
Menete: Jegyzőkönyv, elküldenek, értesítik az intézményvezetőt, illetve az érettségi elnököt, akik a bukást hivatalossá teszik.
Újra kell érettségizned az ötödik tárgyból, ha mást nem választottál. Ezért kár volt kockáztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!