Romániaiak! Ha biztosan tudom, hogy a mai érettségin pl a 7es teremben x és y puskáztak, akkor szólhatok valakinek, hogy nézzék meg a vizsgáról készült videófelvételt?
Igen, természetesen jelezheted, ha ettől neked jobb lesz.
De elszomorítalak, az életben is fognak "csalni", életrevalóan előrejutni, szürkezónában érvényesülni a jobbak.
Nálunk egy, azaz egy srác csalt az érettségin (nem alja módon kivitelezve, hanem előre eltervezetten).
9 éve ballagtunk, talán kitalálod, ki az az egy abból a közösségből, aki ma 40 milliós autóval jár, "palotát" épített és nyaralgat össze- vissza.
Munkaközvetítő céget üzemeltet, pizzériát vett és szállásszolgáltatással is foglalkozik, semmi illegális.
Egy egyetemre készültök továbbtanulni, és félted a bejutásodat, mert úgy gondolod az ő pár pontján múlik?
Én is a tisztesség híve vagyok, és én is nagyon mérlegelném, hogy szóljak-e. (Már csak azért is, mert Romániában valamivel komolyabban veszik a csalásokat, olyanról sohasem hallottam, hogy a tanár megengedte volna a segítséget - pláne, hogy minden terem be is kell legyen kamerázva, nem éri meg kockáztatni.) Írd fel egy lara a pro és kontra érveket: Mi lehet a pro? - Lehet(!), hogy lecke a csalónak, hogy többet ne csaljon, mert ez lesz a vége (- de az is lehet, téged és az egész rendszer fogja szidni, és nem magát okolni).
- Megnyugszol, hogy minden szabályosan ment, amiről tudsz
- stb. egészítsd ki
Kontra:
- Lehet, hogy az emberek körülötted egy hős, igazságszolgáltatónak fognak nézni, de lehet megharagudnak, amiért köptél, és nem a magad dolgával foglalkoztál.
- A csalót garantáltan magadra haragítod - kérdés, neked megéri-e a konfliktus
- stb. egészítsd ki
Feltételezem, hogy anonim módon szeretné jelezni.
Ezek a típusú emberek így szeretik csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!