A Debreceni egyetem történelem szakos képzése értéktelen?
Utolsó, ez a tanárhiány azért nem teljesen így van. Nem mindegy, hogy milyen szakos vagy és az sem, hogy hol keresel munkát. Talán Budapesten és környékén a legnagyobb a hiány, ott el lehet helyezkedni. Amit keresnek szinte mindenhol az a matek, infó, angol és természettudományos szakok.
Debrecenben dolgozom én is, errefelé sokkal kisebb a tanárhiány (köszönhetően annak, hogy van a városban tanár- és tanítóképzés is), töri szakost nem igazán láttam mostanában, hogy keresnének. Ráadásul az iskolák sokkal jobban szeretik a kétszakos tanárokat, mert könnyebb variálni és kiadni az óraszámokat. Egyszakost akkor fognak felvenni, ha semmi más lehetőségük nincs. Ilyen iskolák a környéken jelenleg a gettóiskolák, azokba tényleg szinte bárkit felvesznek, aki kibírja. Ismerősöm pl. annyit bírt, hogy bement a tanterembe, megpróbált egy órát megtartani utána felment az irodába és közölte, hogy a szerződésírással már ne fáradjanak, inkább elment a gyárba szalag mellé. Viszont a kérdezőnek az a munka se tetszik, szóval így járt. Vergődni lehet, csak minek. Attól se munka, se pénz nem lesz ebben egyetértek veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!