Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A Debreceni egyetem történelem...

A Debreceni egyetem történelem szakos képzése értéktelen?

Figyelt kérdés
44 éves vagyok. Elvegeztem a képzést és eddig még semmire sem tudtam használni a diplomámat mert nincs meghirdetve sose debrecenben történész levéltáros vagy múzeumi allas amire jelentkezzetek volna.

2024. máj. 19. 15:23
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, ez a tanárhiány azért nem teljesen így van. Nem mindegy, hogy milyen szakos vagy és az sem, hogy hol keresel munkát. Talán Budapesten és környékén a legnagyobb a hiány, ott el lehet helyezkedni. Amit keresnek szinte mindenhol az a matek, infó, angol és természettudományos szakok.

Debrecenben dolgozom én is, errefelé sokkal kisebb a tanárhiány (köszönhetően annak, hogy van a városban tanár- és tanítóképzés is), töri szakost nem igazán láttam mostanában, hogy keresnének. Ráadásul az iskolák sokkal jobban szeretik a kétszakos tanárokat, mert könnyebb variálni és kiadni az óraszámokat. Egyszakost akkor fognak felvenni, ha semmi más lehetőségük nincs. Ilyen iskolák a környéken jelenleg a gettóiskolák, azokba tényleg szinte bárkit felvesznek, aki kibírja. Ismerősöm pl. annyit bírt, hogy bement a tanterembe, megpróbált egy órát megtartani utána felment az irodába és közölte, hogy a szerződésírással már ne fáradjanak, inkább elment a gyárba szalag mellé. Viszont a kérdezőnek az a munka se tetszik, szóval így járt. Vergődni lehet, csak minek. Attól se munka, se pénz nem lesz ebben egyetértek veled.

2024. máj. 20. 20:29
 12/35 anonim ***** válasza:
Nálunk most egyszerre több magyar-töri szakos is nyugdíjba megy, úgyhogy...
2024. máj. 20. 20:33
 13/35 anonim ***** válasza:
12. Egyelőre a kérdező nem tanár és 4 éven belül nem is lesz az, még, ha most elkezdené is a töri mesterszakot, mert az lenne az alap.
2024. máj. 20. 21:06
 14/35 anonim ***** válasza:
90%
Ilyen égbekiáltó helyesírási hibákkal választ is adtál a kérdésedre. A debreceni egyetem történelem szakos diplomája semmit sem ér, mert még egy általános iskolás helyesírásra képtelen ember is megszerezheti. Szerintem próbálkozz be a Lidl-nél árufeltöltőnek.
2024. máj. 21. 13:24
 15/35 anonim ***** válasza:
2024. máj. 21. 18:53
 16/35 A kérdező kommentje:
Ezek budapesti allasok.
2024. máj. 21. 19:39
 17/35 anonim ***** válasza:
53%
Jaj, ne legyél már ennyire tehetetlen... Meddig tart átállítani a munkavégzés helyét akármire?...
2024. máj. 21. 19:54
 18/35 A kérdező kommentje:
Atallitottam. Meg mindig nincs debrecenben történész allas ahogy eddig se volt.
2024. máj. 22. 05:52
 19/35 anonim ***** válasza:
100%
Mi a fontosabb? Az, hogy történészként dolgozhass, vagy az, hogy pénzt kereshess?
2024. máj. 22. 16:31
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
Történész nem is lesz. Azok kutató csoportokban dolgoznak, oda pedig nem elég egy alapszak. Bp-en van több levéltár állás meghirdetve. Szerintem engedd el ezt az egészet, nincs realitása. Legfeljebb tanár lehetsz, de oda is a mester szakon keresztúl vezet az út.
2024. máj. 22. 18:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!