Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg lehet, hogy volt...

Tényleg lehet, hogy volt katonát alkalmaz az iskola tornatanárnak?

Figyelt kérdés
Nem nekünk volt, kollégám mesélte, hogy náluk, igaz óraadóként, nyugdíjas katona volt a tornatanár. (Nem mostani történet, a 90-es években volt) Azt mesélte folyton kiabált velük és előfordult időnként, hogy italosan jelent meg az órán. De nem sokáig volt, mert jöttek a panaszok és hogy rövid időn belül eltanácsolták onnan. Ilyen valóban lehetett, hogy katonát vettek fel tanárnak? De milyen indíttatásból, amikor az saját területén kívül máshoz nem ért?
2024. máj. 13. 14:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Merev hierarchikus rendszerben léteznek, ezen keresztül néznek mindent."

Aki ilyet állít, az egy igen korlátolt gondolkodású valaki, értelmes ember nem hiszi, hogy minden azonos hivatású ember egyforma személyiség!

"Miért, te sokat ismersz és mindegyik jópofa gyerek?"

Nem, természetesen közöttük is igen sokféle tipus van, ahogy minden más foglalkozási körben is.

"A tesitanárok akiket ismersz az meg mind "hivatalos" ahogy írod?"

Természetesen rájuk is érvényes, hogy mind másmilyen, nem azonosak.

"Én nem így látom, az egyenruhások borzasztó szemellenzős emberek, az ő merevségüket vetítik ki a civilekre is."

Ebböl AZ LÁTSZIK, ogy TE VAGY borzasztó szemellenzős ember, minden téren merev gondolkodású, nem vagy képes gondolkodni, csaz az elképzelt sztereotipiáiadat hajtogatod

"Te katona vagy amúgy, vagy csak ennyire imádod őket hogy ilyen feltétlen bizalommal vagy feléjük?"

NEM, nem vagyok katona és NEM imádom öket, csak nem vagyok tele elöítéletekkel, nem vagyok negatívan elfogult velük szemben - ellentétben veled.

2024. máj. 13. 20:28
 12/12 A kérdező kommentje:

12-es, nem általánosítok, de igenis lehet benne valami. Korábbi munkahelyemen - ahogy ez manapság bármely munkahelyen természetes - a kollégák egymás között tegeződnek, életkorra tekintet nélkül. (Nekem ez fiatal kezdőként szokatlan volt, hogy a nyugdíj előtti vagy már nyugdíjas kollégákkal is, de ők kérték ki maguknak, eszembe ne jusson bármikor is magázni őket). Nagyobb foglalkoztató esetén ismeretlenül is, ha felhívsz valakit telefonon, ha még sosem beszéltél vele korábban, akkor is tegezni fogod. Na ez borult itt fel egy esetben, bár ez sem velem történt, de a következményeit én is saját magam hallottam. Kollégám vitte el ennek az illetőnek a neki szóló hivatalos levelet, de nem volt ott a titkárnő, így személyesen az ő kezébe adta át, valami ilyen szöveggel, hogy "ugye akkor te veszed át, itt írd alá az átadókönyvben" Természetesen aki átvette ő is a cég alkalmazottja volt. Máris jött a panaszos észrevétel a vezetőnkhöz, hogy a kollégám milyen hangnemet ütött meg vele szemben, hogy merte őt letegezni. Mint megtudtuk ez az illető korábban honvéd hadnagy volt, és ezt az egyenruhás identitását ezen a civil munkahelyén is megtartotta. Merthogy náluk az nem volt szokás, és ezt elvárta másoktól is. De hát ő sem volt ott vezető, csak egy ugyanolyan kolléga mint bármelyikünk. Azóta ő elment tőlünk.

Másik eset viszont velem történt pár éve. Társasházban találkozunk, köszönünk egymásnak. Hozzám hasonlóan szintén fiatal sráccal futok össze, mondom "szervusz, szia", mire ő mondja ne tegezzem, mert ő amúgy rendőr. Hát mondom, bocs, de így civilben nem volt rád írva...

Még mielőtt megkérdezed hogy én válogatás nélkül mindenkit tegezek-e, természetesen nem, de a munkahelyemen igen, meg a saját korosztályomat és a fiatalabbakat minden további nélkül. 34 éves vagyok, szerintem ez teljesen természetes.

2024. máj. 13. 21:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!