Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az egyetemen a levelező...

Az egyetemen a levelező képzés hogy működik?

Figyelt kérdés
Olvastam olyanról, hogy tán szombatonként be kell járni órákra, bár akkor nem értem mi értelme a levelezős képzésnek. Amit kinéztem egyetemet, tőlem kb 200 km-re van. Azért necces lenne hetente bejárni. A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy kell ezt elképzelni. Köszönöm szépen.

ma 13:42
 1/8 anonim ***** válasza:
47%
Pénteken és szombaton kell bejárni. Egyetemfüggő, hogy hetente vagy kéthetente. Miért lenne probléma bejárni? Manapság baromi olcsó a tömegközlekedés, egy tank benya áráért országbérletet kapsz, amivel egy hónapig oda mész az egész országban ahova akarsz.
ma 13:48
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szaktól, egyetemtől függ. Az esetek 99%-ában pénteken és szombaton kell bejárni, hetente-kéthetente. De pl. ápolóknak hétköznap is (azt hiszem szerdán).

Ha neked ez túl sok, menj távoktatásra. Ott csak évi 2-3 alkalommal kell bemenni, amúgy meg kiadják a kötelező irodalmat, konzultálsz a tanárokkal, online anyagokat is kaphatsz. De sajnos ilyen formában nagyon kevés képzés indul.

ma 13:53
 3/8 anonim ***** válasza:

Én a mestert csináltam 300 km-re, volt. Hétvégén egyszer voltam ott, mert pénteken este és hétfőn reggel volt vizsgám, nem lett volna értelme oda-vissza utazni.

Általában havonta voltunk ott egy-két napokat, max hármat, ha úgy jöttek ki az órák.

ma 14:15
 4/8 elistvan ***** válasza:
Én Nyíregyházán csináltam mestert 2019-21-között. Olyan 120km tőlem. Eléggé változó volt de legtöbbször péntek és vagy szombat is volt óra (péntek du. és szombat de). Volt úgy, hogy minden héten menni kellett utána 1-2 hétvégén nem.
ma 14:42
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha részidős képzés, akkor valamikor be kellene menni, ha nem szombaton, akkor mikor? Nem értem a kifogásodat.

Képzéstől függ. Nálunk péntekenként is vannak órák, van olyan viszont, aki csak online tart órát.

ma 14:50
 6/8 anonim ***** válasza:

A levelezős képzés nem azért levelezős, mert postán küldenek neked tanulnivalót. Azért ez a neve, mert valamikor, valaki ennek nevezte el...

Egyébként részidős képzés, és semmi mást nem jelent, minthogy a teljes idős képzés óraszámának x százaléka alatt adják le neked az anyagot.

ma 15:49
 7/8 anonim ***** válasza:

Kérdező, én a másodikdiplomán szerzem Bp-n, Zalaegerszegen élek.

A Bárczi ráadásul esti volt, volt, hogy egy egész hét, volt, hogy hónapban 7-8 nap szétszórva; most kéthetente péntek. SImán megoldom, pedig van munka és család is.

ma 15:50
 8/8 anonim ***** válasza:
A levelező megnevezés lehet, hogy félrevezető, de valóban nem azt jelenti, hogy soha nem kell bejárni. Az a távoktatás, ami sajnos ritka. Általában pénteken és/vagy szombaton kell menni, és ez egy teljesen hétköznapi megoldás. De van olyan is, ahol hetente hétfőn kell vagy éppen háromhetente csütörtök-péntek-szombat stb. Egyetemfüggő.
ma 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!