Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért kell azt tanuljam amit...

Miért kell azt tanuljam amit nem szeretnék?

Figyelt kérdés

Jelenleg 10. osztályos vagyok, és úgy tűnik idén bukni fogok matematikából.

Mivel én egy történelem/irodalom "szakos" gimibe járok, ezért inkább a humán tantárgyakban van az erősségem, azok mennek is, majdnem, hogy szín ötös vagyok mindegyikből.

A jelenglegi helyzetben Magyarországon, miért nem lehet azt tanulni amiben ÉN jó vagyok?

Én nem a matematika ellen beszélek, mert egy elképesztő tantárgy, mennyi rejtelemmel és bonyolultságokkal és minden tiszteletem azé, aki ezt tudja, de ÉN aki annyira nem jó belőle, annak miért kötelező ezt tanulnia? És ezt értem arra is, aki mondjuk matekban jó, de nem szereti a törit, irodalmat stb-t.

Nem lenne egyszerűbb azt tanulnia mindenkinek amiben jó? És akkor nem lenne felesleges időhúzás, és nem lennének olyanok mint én.

2024. máj. 12. 19:21
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

19#

Még menni fogok egy vizsgálatra, azt mondták az lesz ilyen matekos. Osztályfőnök hivatta be anyukám, és ott beszéltek erről. Tehát inkabb az iskola.

20#

Én az évszámokat általában valamihez kapcsolom mindig. Fizikából se vagyok túl fényes, de ott a tételeket könnyen megtanulom, és általában 1-2 számolás van.

2024. máj. 15. 14:30
 22/22 anonim ***** válasza:
Akkor az iskola segítőkész, és nem akarják, hogy megbukj, mert látják, hogy másból jó vagy. Már hamarabb el kellett volna küldeniük, még általánosban.
2024. máj. 15. 15:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!