Technikumban az 5. év elvégzése kötelező?
Abban az esetben, ha 12. évfolyamban előrehozott angol középszintű érettségit teszek, májusban pedig 4 tantárgyból szintén érettségizek, abban az esetben ki lehet hagyni az utolsó szakmai évet?
Tudtommal 5 tantárgyi érettségi után kiadható az érettségi bizonyítvány.
Ez így ebben az esetben, működne?
Amikor beíratkoztál a technikumba akkor elfogadtad, hogy az ötödik választott tantárgyad a technikumban csak a szakmai tantárgy lehet.
Így szerintem meg kell csinálnod az ötödévet a technikumban.
"Így szerintem meg kell csinálnod az ötödévet a technikumban."
Szerintem semmi köze a kettönek egymáshoz. Igaz nem ma volt, de nálunk az értettségivel le volt zárva az elsö 4 év, akit felvettek föiskolára, az volt aki ment is. Én maradtam, és kértem a fösulin halasztást, és megcsináltam a technikusit, mert nem voltam 100% biztos, hogy a fösulit meg tudom csinálni, és akkor ott állok egy érettségivel szakma nélkül.
Nálunk nem volt kötelező, valóban a szakmai tárgyból kellett érettségizni akik alattam jártak (én régi rendszerben voltam, nem volt gyakorlatom és bármi lehetett az 5. tárgy) és akik maradtak 5.-évben azok kaptak egy logisztikai ügyintéző szakmát.
Szóval ha kell egy szakma puszira/van emelt érettségid és pontot akarsz számítani az érdemjegyből amit a szakmára kaptál hogy egyetemre biztos bejuss akkor érdemes maradni.
Nekem sajnos 4+2 év volt szakmával a suli, hatalmas időhúzás... akik alattam jártak 4+1 év alatt elérték ugyan ezt.
Nálunk nem volt kötelező.
Nem is maradt mindenki az 5. évre, mentek tovább egyetemre.
És külsősök is jöhettek 5. évre, akik nem nálunk végezték az első 4 évet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!