Szakdolgozatban ha a szerző Dr valaki szövegközben a Dr-t nem kell jelölni?
Megnéztem már a mintát de ezt pont nem írja.
Az irodalomjegyzékben tudom, hogy ki kell írni a Dr jelzést
de szöveg közben?
Én elvárnám, hogy a titulus szerepeljen ha Dr lennék, de sajnos nem vagyok :D
Köszi!
3: Azért nem mindenki. De a legtöbb igen, igaz.
4:
Világos, köszi szépen.
#1 vagyok.
Amiért még nem szokás használni, az a tekintélyre hivatkozás érvelési hibájának az elkerülése.
Attól, hogy egy a #4 által is említett "Dr. habil PhD EMSCV" állít valamit, az még nem válik használható, hiteles forrássá, főleg ha a konkrét szakterületén kívül esik a téma.
Példa erre "Robert H Eckel, MD, FAHA, FACC, FNLA" aki kiváló orvos, OTT valóban megérdemli a tekintélyt, de evolúció témakörében a kreacionizmusával minden, csak nem hivatkozható forrás.
A szakdolgozatban (és igazából mindenhol IS így kéne) nem engedélyezett valamit azért felhasználni, mert adott személytől származik.
Adott (és lehetőleg helyes) tartalmat kell felhasználni, függetlenül az írójától.
Ezért kérik a hivatkozási stílusokban a doktorátusi titulusok elhagyását. Hogy kizárják a tartalom tekintélyelvű megítélését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!