Minek kell ilyeneket tanulniuk a diákoknak?
Mert a saját néped irodalma szerintem az alapműveltség része, ehhez beletartoznak a híres költőink híres versei is. Ez van ezt kell szeretni.
Ne akarj olyan lenni, mint az amcsik, akik nagyon tisztába sincsenek se a saját történelmükkel, se a világ földrajzával.
ebbe ne keverjük bele az amerikaiakat, mert nekik van igazuk a tanulással, mert nekünk, magyaroknak, nagyon sok értelmetlen dolgot kell tanulnunk, és fel se használjuk az életben.
35 éves anya vagyok, és eddig maximum a matematikát és a földrajzot használtam. Nyelvtanból is csak annyit, hogy nem mondok értelmetlen dolgokat.
igenis szerintem illik tudni hogy pl az alföldön mégse vasércet bányásznak, és hogy ott nincsenek 2000m magas hegyek..
vannak sokkal nagyobb feleslegességek a tanulmányok közt.. ilyenek pl a kémia bizonyos részei (ird fel a kalgopyrin képletét..minek?) biologia (ha megrugják a térdedet melyik ideg melyik idegközpontba hogyan fut be.. tök jó, de minek?) matematika (integrálás,deriválás, 4. foku egyenletek.. sokan fejbe se tudnak szorozni nem hogy ilyeneket..) ezek helyett tanulhatnánk kicsit a magyar kulturáról, mert szánalmas hogy a görög müvészetet jobban felismeri a diák mint a magyart...mert arról semmit se tanulunk..
17/F
Van, aki még 18 évesen sem tudja, hogy mihez szeretne kezdeni, meg mi érdekli....
Ahogy már leírták: ez alapvető műveltség. Azért kell ilyeneket tanulni, hogy ne legyen mindenki szakbarbár. Meg azért, mert fejleszti a memóriádat...
"Azért kell ilyeneket tanulni, hogy ne legyen mindenki szakbarbár."
Mostanság inkább az a baj, hogy mindenki jogász, ügyvéd, kommunikációs akármi, menedzser, történelemtanár, magyartanár akar lenni.
Szakember és mérnök pedig nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!