Hogyan működik egyetemi felvételinél pontszámítás felsőoktatási oklevél alapján?
Próbáltam utánanézni, de egyszerűen nem tudok kiigazodni. Nekem van már egy ötös diplomám és szeretnék elkezdeni egy másik alapszakot. Az előző diploma ha jól értem 400 pontot ér. De ha a szakra, amire jelentkeznék a tavalyi ponthatár 435 volt, és többletpontom nincs (nyelvvizsgám van, de ennyi) akkor nincs esélyem bekerülni?
Az érettségi pontjaim alapján nem lenne meg, ezért szeretném oklevél alapján számolni.
Illetve hol találom meg, hogy mely szakokon fogadják el ezt a fajta pontszámítást? A szakleírásban nem találtam.
Köszönöm, ha tudtok segíteni.
Nem lesz elég a 400 és pont. Ez ennyi én a helyedben csinálnék emeltet és nem minden diplomáért jár pluszban többletpont én nem mindenhol ugyan annyit adnak érte...Valakik sokat tanulnak azért, hogy felvegyék őket erre a szakra...ajánlom figyelmedben neked is ezt az utat. :)
Van C2 nyelvvizsgám jó eredményeim és 2 érettségit teszek, és leplezetlenül bevallom, hogy nagyon zavarna, ha valaki ilyen módszerekkel és kibúvókkal a legkönnyebb úton kerülne be...főleg, úgy, hogy csak azért mert érdekel ez a szak és látsz egy halvány felvillanást az alagút végén, hogy esetleg bekerülnél oda...Én csak a pszichológiát jelöltem meg és semmi más nem akarok lenni, mert ez érdekel.
a ponthatárok, amiket nézel azaz utolsónak bekerült ember pontja...gondolhatod, hogy akkor mások átlagosan 470 ponttal kerülnek be erre a képzésre.
Ha már van egy diplomád akkor gondolom azért választottad, mert szereted. Én a helyedben azzal kezdenék valamit.
Neked NEM 400 pontod van, hanem több, mert azt írod, hogy van nyelvvizsgád. Az szinte minden helyen ér többletpontot. Az ELTE pszichológia szakára amúgy nem számítanak be BA diplomát, csak MA-t, szóval ez alapból kiesik.
Ha középfokú a nyelvvizsgád, akkor esetleg egy felsőfokút nem tudnál tenni? Mert arra a Pázmány 50 pontot ad, így 400+50 az már elég lehet (éppen hogy, mert tavaly 449 volt nappalin, levelezőn meg 448), a Károli meg 40-et, de az mondjuk kevéske lesz valószínűleg.
A Pázmány esztergomi képzési helyén 426 volt tavaly (levelezőn), így az még akkor is esélyes, ha csak középfokú nyelvvizsgád van, szóval ezt is simán megpróbálhatod.
Illetve most először indul pszichológia szak a Pannon egyetemen (Veszprémben), ott is kapsz 400 pontot a jeles diplomára, meg a középfokúra 25 pontot (felsőfokúra 50-et), és esélyes, hogy sokkal alacsonyabb lesz itt a ponthatár, mint a népszerűbb egyetemeken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!