Szerintetek az idén hogyan alakulnak a felsőoktatási felvételi pontszámok?
Orvosi egyetemre jelentkeztem, a tavalyi pontszámok nagyon kecsegtetőnek tűnnek, de nem igazán tartom őket mérvadónak, hisz a szóbeli vizsgák elmaradtak.
Azonban azon is gondolkoztam, hogy ugye a jelenlegi végzősök már szinte másfél éve online oktatásban tanulnak, lehet ez is hatással lesz a pontszámokra (hogy most csökkenne vagy növekedne emiatt, azt viszont egyáltalán nem tudom megítélni).
Ti mit gondoltok?
Előre is köszönöm.
Szerintem a járványhelyzet miatt sem lesznek óriási különbségek, általában 10 ponton belül szoktak pár évente változtatni a ponthatárokon. Szóval az előző évhez viszonyíts, esetleg 20 pont különbözettel is számolhatsz, de ekkora eltérés nem jellemző 1 év alatt. Van hogy fokozatosan 5-10 ponttal növelik egy szak ponthatárát, de 1 éven belül 20 pontnál nagyobb változás nem szokott bekövetkezni.
Szóval szerintem hasonlóan alakulnak majd a pontszámok, mint az előző években, orvosi egyetemen pedig inkább a csökkentés lenne logikus lépés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!