Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Állatorvosiról sokan buknak ki?

Állatorvosiról sokan buknak ki?

Figyelt kérdés

Akiknek sikerül bekerülni azok azért jellemzően elvégzik a képzést (még ha nem is 11 féléven belül), vagy itt is sokan kihullanak az első egy-két évben?

Van esetleg valahol erről statisztika?

febr. 1. 14:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Általában a másodév végéig buknak ki az emberek, hiszen itt van egy határ: 12 bukásod lehet, ha több van, kibuktál az egyetemről. Van, aki ezelőtt feladja. Mentálisan eléggé megterhelő a szak, így csak annak ajánlom, aki 10000000000%-ig biztos benne, hogy a jövőben ezt akarja csinálni, mert hivatástudat nélkül csak vegetál az ember és ott van végzés után, hogy már kiégett és nem is szeret már semmit ebben az egészben.

Egyébként a tárgyak nem lesznek könnyebbek másodév után se, maximum annyi, hogy az anatómia/élettan és biokémia szigorlatok után "megtanul tanulni" az ember és innentől jobban be tudja mérni azt, hogy mennyi idő kell egy-egy vizsgafelkészülésre. Persze vannak, akik később buknak, azt is szokták mondani, hogy ötödév végén buknak a legtöbben. Ezt mondjuk azért tudom elhinni, mert sok olyan tantárgy van ötödévben, ami a többire épül és itt már nem mondják el az alapokat. Nyilván, ha az alapokat nem tudod, bukó a tárgy, mert vizsgán meg, amint belemennek a részletekbe, kiderül, hogy valahol az alapoknál nagy a káosz. Szóval összességében igen, sokkal könnyebb kibukni, mint bármely más egyetemről (kivéve az orvosit, szerintem azzal egál), azért mert nagyon sok anyag van, amit meg kell tanulni és rögtön kiderül, ha az ember nem tudja beosztani az idejét, másrészt pedig sokan a mentális egészségük érdekében hagyják el az egyetemet (nekem nem egy csoporttársam volt ilyen).

máj. 28. 18:16
 12/14 anonim ***** válasza:

11-es ezt az "ötödéven buknak ki a legtöbben" hogy kell érteni? Nem esetleg 5. félév akart lenni? Eddig ilyesmit még soha nem hallottam, sőt inkább azt, hogy akinek megvan a negyedév, az már előbb-utóbb állatorvos lesz. Meg aki ötödéven bukik, az csúszással, de már meg tudja csinálni... -szerintem.

Illetve a ráépülős tárgyak már kb. negyedéven bejönnek, legalábbis nekem negyedéven a fele tudásom, amivel megírom a zh-kat vizsgákat az, amit az előző évi tanulmányaimból összerakok, vagy emlékezek rájuk, a többit meg csak hozzátanulom, ha szükséges.

máj. 28. 20:51
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Én már hallottam olyanról, aki 5öd évben bukott ki valaki, de ez 120-ból 1 kb.

Ott inkább az a probléma, hogy ha 9.félévben nem csináltál meg egy tárgyat, akkor nagyon nehéz azokat még a járványtan - igazgatástan - élelmiszerhigi mellett megcsinálni 10.félévben. Emiatt szoktak megcsúszni, de nem kibukni az egyetemről.

máj. 28. 21:16
 14/14 anonim ***** válasza:
11-es vagyok, passzolom a kérdést, nekem felsöbbévesek mondták az ötödévet, hogy a diploma megszerzése előtt buknak egy csomóan. Nem feltétlenül ki, de akkor az már nagy mentális teher és van, aki nem bírja. De még nem tartok ott, majd pár év múlva tudok releváns választ adni :D
máj. 29. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!