Honnan tudják a szülők előre, hogy magyar tagozatos osztályba írassák-e a gyereküket?
Valószínűleg olyanok íratják magyar tagozatra a gyerekeiket, akik humán beállítottságúak, szeretnek olvasni, vagy csak utálják a matekot.
Valószínűleg egy könyvelő a gyerekét matek szakra íratja be, míg egy jogász vagy könyvtáros inkább a magyarra.
Én egyébként 2 általánosba jártam, az egyikben abszolút nem voltak tagozatosok az osztályok, a másik helyen pedig angol és rajz tagozatos osztályok indultak. (2010-től jártam általánosba)
1-es: köszi.
"Vagy csak utálják a matekot": akkoriban a matematika azonos volt minden osztályban! A testnevelés, magyar tagozatos, és a tagozatmentes osztályokban is ugyanaz volt a matematika!
Az elég gáz, ha a szülő a saját beállítottsága szerint dönt, nem a gyereké szerint! Az ugyanis lehet teljesen különböző! Mondjuk 2 jogász szülőnek minden humán tantárgyat gyűlölő, reál érdeklődésű gyereke, akit csak a matematika, fizika, számítástechnika, technika érdekel!
Nyilván ma már teljesen másak a tagozatok, akkoriban matematika tagozat nem is volt, rajz se. Ma a Waldorf iskola tudtommal rajz, képzőművészet tagozatos: az egész, nem csak egyes osztályok. Huj de utálnék oda járni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!