Tanár vagyok (magyar nyelv és irodalom) és szeretnék elhelyezkedni más munkakörben. Mi az a munkakör, ahová ezzel a diplomával felvesznek?
Egy legalább angol nyelvtudás nélkül ne legyenek hiú reményeid, valószínűleg nem fognak kapkodni utánad. Újságíró, sajtóreferens, magántanár, ügyfélszolgálatos, adminisztrátor, személyi asszisztens… nagyjából ezeket mondanám. Sajnos sem a papír, sem a skill nem olyan acélos, hogy ez sokat érjen a versenyszférában, pláne nyelvtudás és releváns tapasztalat nélkül. A közigazgatásban egy fokkal magasabb fizetési kategóriába tudsz kerülni a diplomáddal, mintha nem lenne, de az még mindig nem az a szint, amire szerintem vágysz.
Ha jót akarsz magadnak, vagy tanulj ki mellé valamit, vagy feküdj rá a nyelvekre. Már magán angoltanárként is szép összegeket lehet keresni, és akkor félig-meddig a pályán is maradhatnál.
Ilyen átlagos irodai munkákra tudsz vele jelentkezni, ahol nincs konkrét kikötés hozzá, hogy milyen diplomát kérnek. Ha jól tudom a kormányhivatalba is tudsz jelentkezni ügyintézőnek így.
Vagy még olyan munkákra tudsz jelentkezni ami a végzettségi szinted alatt van.
Vagy bemész a munkaügyi központba és ott próbálnak neked ajánlani valamit.
Szerintem is a közigazgatásban keresgélj!
Referensnek betanítás után talán felvesznek valamilyen ügyintézői poziba, de lehet pl. egy TB-Bér szakképzettség megszerzése nem ártana hozzá...
Viszont nem leszel boldogabb tőle szerintem.
Én maradnék tanár.
7
Biztos munka.
A fizetés az még egyenlőre kérdéses mennyi is lesz. Nem ez lenne az első fizetés emelés ami után kevesebbet keresnének és ez is csak ideig-óráig közelít a normálishoz aztán a többi fizetés megint lefogja hagyni. De nem hiszem, hogy annyit emelnének amennyit kéne.
Ezenfelül egy biztosan rossz állás is ahol az egyre rosszabb diákokkal hadakozhatsz, megbecsülés 0, de több embernyi munkát elvégezhetsz mert nem vagytok elegen.
Tehát ha a fizetés jobb is lesz egy ideig akkor sem biztos, hogy megéri az embernek az egészségét feláldoznia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!