Mennyi esélyem van bekerülni egy jobb Magyar iskolába?
Kilencedikes vagyok jelenleg és Németországban élek de haza kell jönnöm jövőre és itthon kell folytatom a tanulmányaimat.
Négyes tanuló vagyok és beszélek folyékonyan angolul, valamennyire németül és nemrég kezdtem el franciát tanulni.
Lenne esélyem bekerülni egy relatíve erős gimibe?
Akkor a felvételi eredményeidtől függ, hogy felvesznek.
sulinavigator.hu oldalon használd a pontszámolót! Ekkor láthatod, hogy a korábbi évek statisztikái alapján felvennének e vagy sem.
Nagyon nehéz a kérdésedre válaszolni ha nem vagy konkrét. Magyar és matek központid hogy sikerült? A hozott jegyeid milyenek? Az oktatási hivatalt és a kinézett iskolát felhívtátok a külföldi iskolai végzettség miatt?
Ha jól értem, akkor most kilencedikes vagy Németországban és letetted a magyar központi írábelit idén.
Ha jövőre a 9. évfolyamot szeretnéd elkezdeni Magyarországon, akkor a felvételi eredményedtől függ.
Ha tizedikbe szeretnél kerülni jövőre, akkor pedig átvételt kell kérvényezni. Ilyenkor közvetlenül a gimnáziummal kell felvenni a kapcsolatot és a gimnázium igazgatója fog döntést hozni az átvétellel kapcsolatban. Az átvétel feltételeit is a gimnázium igazgatója határozza meg (pl. osztályzatok, különbözeti vizsga).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!