16 évesek vagy idősebbek felvételizhetnek magyarországi középiskola 5., 7. vagy 9. évfolyamára?
"Kilencedikre biztos, hogy igen."
Akár az utcáról is? Vagy milyen feltételekkel?
Persze nappali tagozatra gondoltam, az kimaradt a kérdésből...
25 éves korig lehet jelentkezni nappali oktatásra, akármilyen osztályra. 25 éves kor felett pedig esti tagozaton lehet letenni az osztályokat.
Jelentkezz emailben/telefonon a helyi szakképzési centrumba és ők megmondják, mi a teendő.
Középiskolában egyébként a következő osztályok vannak: 9, 10, 11, 12. Nyilván ha 16 éves vagy, nem ültetnek be 10 évesek közé 5.osztályt kijárni. Ezt már a felnőttek közötti nappali oktatásban tudod letenni.
4-es! Nincs igazad.
"A középfokú felvételi eljárásban az alábbi tanulók vesznek részt:
− a középfokú iskolák 9. évfolyamaira (beleértve a nyelvi előkészítő évfolyamokat is) jelentkező 8. évfolyamos általános iskolai
tanulók,
− a középfokú iskolák 9. évfolyamára átvételüket kérő középiskolai jogviszonnyal rendelkező jelentkezők, amennyiben a fogadó
középfokú iskola az átvételüket a felvételi eljárásban történő részvételhez köti,"
Saját tapasztalatom szerint igen, van rá lehetőség. Én 19 évesen mehettem vissza az ország egyik legerősebb gimnáziumába (kilencedikbe) - ami eleinte fura és ciki volt, de az első sikerek után minden kétségem elmúlt vele kapcsolatban.
Keresd meg az Igazgatót, akár először telefonon, s kérdezd meg, hogy mikor tudna fogadni, majd menj be személyesen - ez a legjobb módja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!