Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Felvételizhetek olyan tantárgg...

Felvételizhetek olyan tantárggyal, amit nem tanultam a középiskolában?

Figyelt kérdés

2014. jan. 2. 21:33
 1/5 anonim ***** válasza:
nem, mivel az érettségihez legalább két évig tanulnod kell a tárgyat, vagy meg kell lennie belőle az osztályozó vizsgádnak.
2014. jan. 2. 21:37
 2/5 A kérdező kommentje:
Úgy tudom bármiből érettségizhetek ha már van érettségi bizonyítványom.
2014. jan. 2. 21:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Jól tudod ha már van érettségi bizonyítványod bármiből jelentkezhetsz érettségizni..
2014. jan. 2. 21:45
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen, csak abban nem voltam biztos, hogy akkor miként számítják a pontokat, hisz osztályozva nem voltam belőle. Akkor egyszerűen duplázzák és ennyi, nincs más lehetőség?
2014. jan. 2. 21:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem a kettő nem függ össze, ugyanis ha neked az a pontszámítás a kedvezőbb hogy tanulmányi pontok+érettségi pontok+plusz pontok..akkor úgy számolják ha meg a duplázós a kedvezőbb akkor úgy fogják számolni.

Szóval ha első számítási mód esetében nem kötelező hogy a tanulmányi pontjaid részét képezze az adott felvételi tárgy év végi eredménye.

pl. ha mondjuk olyan szakra akarsz menni ahova biosz érettségi kötelező..és most jelentkezel biosz érettségire mert eredetileg mondjuk földrajzból érettségiztél mint választott tárgy...akkor a tanulmányi pontjaid nem változnak semmit sem...

2014. jan. 3. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!