Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Vége az egyetemi lébecolásnak?...

Vége az egyetemi lébecolásnak? 2x tárgyfelvételi,2x2 vizsgalehetőség lesz a jövőben?

Figyelt kérdés
Remélem megvalósul a tervezet: [link]
2010. okt. 22. 15:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
Az egy szerencsés párosítás, csak tudod én pl. BME fizikára járok, szabadidőmet viszont gec.ire nem ezzel töltöm, mert nagyon sok minden érdekel ezen kívül, és én a reál dolgokon kívül egy rakat mindennel foglalkozhatnék kb. ugyanilyen hatásfokkal. Ennek ellenére mennek nekem is a tárgyak, csak nem úgy, mint akik zombi módon ezzel foglalkoznak éjjel nappal. Másrészt én nemtom hogy van az ELTE-n, de amennyire én tudom, ott jó jegyeket osztogatnak, ezzel szemben BME-n néha a kettesért kell vért hugyoznod. Na most attól, hogy léteznek ilyenek, akiket tényleg ez érdekel csak, és 5 éves koruk óta programoznak, attól nem hiszem, hogy ki kellene azzal baszni, akit érdekel az adott szak, tehetsége is van hozzá, tanul is rá, de azért nem azt űzi-hajtja minden nap.
2010. okt. 22. 16:09
 12/21 anonim ***** válasza:
Mert én pl. 19 éves koromig azt sem tudtam, hogy mi az, hogy programozás, fogalmam nem volt, hogy mit takar, egyetemen szembesültem vele először. Most ott tartok, hogy matlab-ban készítettem el a szakdolgozatom nagy részét, illetve probáltam C, C++, C#, php-ztem, és mindegyik ment, csak eleinte kur.va nehéz volt. Szerintem aki nem rendelkezik megfelelő alapokkal egyetem előtt, és nem kifejezetten zseni, az nem képes lépést tartani megfelelően egy ilyen nehéz szakon azokkal, akik már jóval jártasabbak a dolgokban, ettől még nem kellene kibas.z.ni velük, hogy darálják le magukat teljesen a félévek során. Elhiszem, hogy kommunikáció és médiatudomány szakon lazsálás megy, vagy hasonlókon, de azért ez a szigorítás nem mindenhol tenne jót. Nálunk voltak tárgyak, ahol már olyanok is gyakiv-zgettek, akik gimiben OKTV első 10-20ben voltak, ez már nem egészséges szigorítás lenne szerintem egy ilyen szintű szakon.
2010. okt. 22. 16:18
 13/21 anonim ***** válasza:
56%
Ráadásul az oktatási rendszert is át kellene alakítani egyetemen belül is. Elegem van azokból a vizsgákból, ahol természettudományi kar ellenére leszarják, hogy mennyire érted, de ha nem tudod visszaadni pontosan a képleteket, akkor megvágnak. Egyszerűen nem éri meg érteni a dolgokat a vizsga eredményességének szempontjából. Hát ez röhej. Több imerősöm tökéletesen eredményes azzal, hogy puskázik, illetve a tételeket szépen magolgatja, majd visszaadja a vizsgán...ez humán szakon nagyon szép teljesítmény, de itt nem erről kellene, hogy szóljanak a dolgok.
2010. okt. 22. 16:31
 14/21 anonim ***** válasza:
76%

szerintem is az oktatáson kellene változtatni, ha már ezeket be akarják vezetni. akkor a tanárok se csinálhassanak olyat, hogy "csak úgy" buktatnak, mert épp olyan kedvük van, hogy lusták dolgozatot javítani...

nem feltétlenül azért bukik sok ember, mert nem tanul.

2010. okt. 22. 17:07
 15/21 anonim ***** válasza:
76%
szerintem nem ezen kellene változtatni, hanem inkább a férőhelyeket kellene min 40%-al csökkenteni, ha jobb színvonalat szeretnénk a felsőoktatásba. és a minimum ponthatárt 300ra emelni.
2010. okt. 22. 17:08
 16/21 anonim ***** válasza:

Azt, hogy a min. pontszámot 300ra fel kellene emelni, azt se minden szakra lehet mondani szerintem. én egy olyan szakra járok, hova 300 pont alatt felveszik már az embereket, oké, hogy nem egy erős szak, de van több szakirány, amit csak itt oktatnak, és tényleg piacképesek. most is csak 35en fognak végezni a mi szakirányunkon. ha még ennél is kevesebben lennének a felvettek, akkor kb senki sem maradna nálunk.

de ez mondjuk lehet, hogy annak a hibája, hogy kb senki se tudja, hogy ezen a szakon mit is lehet tanulni, mindenki csak fikázza.

2010. okt. 22. 17:17
 17/21 anonim ***** válasza:
Az urolsó előtti 2 válaszolóval értek egyet, és alapjából szigorítani kéne a felvételit, meg magát a tanítást is. Az egyetemre tanulni mész, nem bulizni. Az ráér a vizsgák után is.
2010. okt. 22. 18:03
 18/21 anonim ***** válasza:

Nem kéne ekkora leszabályzást csinálni központilag, akkora különbségek vannak az iskolák között, valahol lébecolásnak nevezik ha megbuksz kétszer egy tárgyból bme-n pl a legjobb tanulók is buknak egyszer kétszer és az nem lébecolás ha heteket tanul valaki és nem sikerül neki mégsem.

A tervezet második felét talán nem is olvastátok miszerint a hallgatói képviselet ezentúl csak javaslatot tehet és nem egyetértési joga lesz, szóval sérül az érdekképviselet és az érdekképviselet nem a színvonal csökkentését szolgálja

2010. okt. 22. 20:57
 19/21 anonim ***** válasza:
Egyetemi lébecolás, mi? Próbáld meg elvégezni az orvosit kitűnőre. Szerinted hány embernek megy évente? Akkor ne is legyenek orvosok? De persze ugyanez áll a mérnökökre, biológusokra, etc etc Ezzel pont azok maradnak bent, akiknek elég átfutni vizsgára a jegyzetet, és már át is mentek.
2010. okt. 24. 18:17
 20/21 anonim ***** válasza:

Én a HJF-en vért izzadok a matekért:/ Majd jön ahurrogás,hogy persze, az milyen fs suli...hát nem:/ A BGF-en nincs ilyen kemény...náluk pl a matek rész egyben van, az elmélet és a gyak..na nálunk külön...És a tanár olyan nehéz feladatokat ad,hogy matekszakos felesége se tudta múltkor megoldani.szerinted?

Na akkor izzadj te vért reál aggyal humán szakon, mert én humán aggyal közgázt csinálok! és szeretem! csak nem fogok a nap 100órájában ilyet csinálni,hogy a 2.2nek jó legyen:)

2010. okt. 25. 00:06
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!