Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Így megkapja idén az érettségi...

Így megkapja idén az érettségit vagy ugyanúgy kell a szakmai vizsga?

Figyelt kérdés

Technikumba járok, idén 12.-es vagyok. Úgy hirdették meg eredetileg a szakot, hogy idén 4 tantárgyból (magyar, matek, töri és egy idegennyelv) érettségizünk és jövőre a szakmai vizsgával lesz meg az ötödik tárgy, ergo egyszerre kapjuk meg a szakmát és az érettségit.

Van egy osztálytársam aki utálja a szakmát és nem is jó benne (de olyan szinten, hogy a legegyszerűbb dolgokat is elrontja), a gyakszik többségén sír is. Barátai se nagyon vannak, hiába próbáltunk barátkozni vele nem vevő rá, még gyakszin is felajánlottuk, hogy segítünk, nem fogadja el és otthon se gyakorol. Beszélt vele az osztályfőnök, a gyakszis tanár, mi is, hogy ez így nem lesz jó, nem fog átmenni a vizsgán és mentálisan is tönkreteszi magát de nem érdekelte, nem volt hajlandó átmenni másik szakra vagy suliba amikor még lehetett.

Egy szó mint száz, nem fog átmenni a vizsgán mert szegény konkrétan semmit nem tud letenni az asztalra.

Idén ő két nyelvből is érettségizik, szóval papíron meglesz neki az 5 tárgy (magyar, matek , töri, angol, német) de a tanáraink fele azt mondta így is kell a szakma mert úgy volt meghirdetve a szak, a másik meg azt, hogy így nem fog kelleni és megkapja az érettségit, mert megvan az ötödik tárgy.

Szerintem is úgy lenne logikus, ha megkapná, de inkább megkérdezem. Remélem megkapja, akkor nem kell jövőre szenvednie.

tegnap 21:10
 1/1 anonim ***** válasza:

Legjobb tudásom szerint 5 tárgy a feltétele a bizonyítványnak. Mert mi van azokkal a gimnazistákkal, akik mondjuk humánfaktosok? Szerintem náluk sem szakmai tárgy lesz az ötödik, hanem valamilyen nyelv, vagy történelemmel kapcsolatos (pl. állampolgári ismeretek).

De javítsatok ki, ha tévedek.

tegnap 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!