Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Újra vizsgáznátok vagy sem?...

Újra vizsgáznátok vagy sem? (Egyetem, vizsgaidőszak)

Figyelt kérdés

Van egy tárgy amiből a lehető legszarabb időpontokban volt(/van) vizgsa.

Dec 22, dec 30, január 3.

Dec 30 (igen szombat) elmentem vizsgázni (szóbeli vizsga) és kettest kaptam. Tudok sokan ennek örülnek, meg " az a lényeg, hogy megvan, kettesnél jobb jegy nincs .. " és társai. De engem mégis bosszant ez a jegy, nem sokat tudtam készülni az időpontra. Holnap lenne 1 napom, és igen tudom nem sok az sem de decemberben annyira el voltam fáradva, hogy az sem jutott eszembe amit tudtam. És tudom nekem kell eldönteni, de kíváncsi lennék mások hogyan gondolkoznak. Holnapi (január 2) napot szánjam rá és seggeljem be vagy sz@rjam le a pics*ba, ami számomra elég nehezen megy, mert maximalista vagyok.

Nehezítő tényező, hogy már mindenki vizsgázott és szóbeli vizsga, egyedül lennék. Szerintem a tanár nem úgy venné, hogy na valaki megtanulta és javítani szeretne, hanem szerintem úgy van vele, hogy oké ki van írva az időpont, de már mindenki levizsgázott és neki szabad az a napja. Lehet nem örülne január 2.-án, ha én "hirtelen " (24 órával előtte) január 3-ra felvenném. Azért van időpont persze, csak mivel már mindenki vizsgázott szerintem arra számít, hogy "szabad"a napja nem kell bemennie. (Mert gondolom ha kiírt egy időpontot, de nem veszi fel senki (mert már végeztek) nem kell neki sem bemennie.

őszintén azért bosszant, mert az átlag is bele számít a diplomába és idén bosszant, hogy ez a kettes lefogja húzni. Sajnálom, hogy 30-ra nem sikerült felkészülöm, ahogy szerettem volna de sajnos tényleg nem volt rá kapacitásom a 2 ünnep között.

Tehát a kérdés: Ti elmennétek javítani/ adnátok még egy esélyt magatoknak szerintem egy 3-as 4-es lehetne (ha nem akar kib*ni velem azért h csak miattam most jöhet újra) vagy megyek egy mély levegőt, "örüljek hogy megvan" és engedjem el? ....

2024. jan. 1. 19:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
8as vagyok: ha már eleve igazságtalannak érzed a kettest, akkor pláne ne provokáld, a fent említett helyzetben biztos, hogy kíméletlenebb bánásmódra számíthatsz.
2024. jan. 1. 21:28
 12/16 A kérdező kommentje:

11:

Pont ezaz, amiért megfordult a fejemben a javítás. Mert nem érzem igazságosnak. A vizsgán való teljesítményem alapján sem (és a képességeim alapján sem).

Összességében én is úgy gondoltam, hogy jobb ha beletörődök. Biztos hogy nyomasztani fog még egy ideid, sőt egészen a diploma megszerzéséig, de ezt most el kell engednem. Köszi, hogy leírtátok a véleményeteket.

2024. jan. 1. 21:45
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
8. Az igazságossághoz annyit, hogy nálunk az egyik tanár csoportos szóbelit tartott és mivel a kezdő lány nem jól indított, mindnyájunkat megbuktatott, majd a következő vizsgán 4-t kaptunk. Ezt 2 félévben is eljátszotta.
2024. jan. 2. 10:32
 14/16 A kérdező kommentje:

Ez is csoportos vizsga lenne, tehát nem is tudom hogy egyedül hogy lehet(ett volna) vizsgázni, mivel szabály elvileg, hogy csak a tanár meg 1 fő vizsgázó nem lehet bent, tehát én várjak 1 évet, hogy vizsgázhassak újra?! Holott az időpont holnapra ki van írva..

A többiek sem tudtak egyébként sokkal többet mint én csak nekik jobb jegyet adott. -.-"

Lehet, hogy a következő vizsgán én is 4-est kaptam volna, de azt hiszem ez már sosem derül ki, ugyanis így ezek mellett nem mertem holnapra felvenni :(

2024. jan. 2. 13:19
 15/16 anonim ***** válasza:

Szerintem jól tetted hogy elengedted és itt az ideje hogy magadban és végre teljesen elengedd és koncentrálj a többi a szakmád szempontjából sokkal fontosabb vizsgáidra hogy azok lehetőség szerint minél jobban sikerüljenek. Hidd el hogy a diplomád jegyét nem az fogja meghatározni hogy egy tölteléktárgyból 2-esre 3-asra vagy 4-esre vizsgáztál (ez még a félévi átlagodra is minimális hatással lesz.) Sok helyen a tölteléktárgyak bele se számítanak a diploma minősítésébe azt gondolom majd főleg a szigorlatok a szakdolgozatés a záróvizsgád jegyei alapján fogják megállapítani.

Valószínűleg az oktató is szerette volna ha hamarabb "letudjátok" ezt a vizsgát hogy januárban legyen időtök a többi fontosabb tárgyra. (Nomeg persze ő is szerette volna gyorsan "letudni" ezt a feladatot).

2024. jan. 7. 14:32
 16/16 A kérdező kommentje:

15:

Nem mondom, hogy nem álmodtam vele azóta, mert igenis bosszant, de ez van...

Nem szeretem az igazságtalanságot, de tovább kell lépni.

"Hidd el hogy a diplomád jegyét nem az fogja meghatározni hogy egy tölteléktárgyból 2-esre 3-asra vagy 4-esre vizsgáztál -> Nálunk a diplomajegybe beleszámítanak sajnos a félévek átlagai is

"ez még a félévi átlagodra is minimális hatással lesz"-> Jó lenne, ha így lenne de sajnos ez sem igaz, ugyanis ebben e félévben kevesebb mint 30 krdeditet tudtam felvenni ( a többi tárgy már megvolt) így nekem az átlagom alapból "hátrányosabb " lesz és ez a kettes igenis méginkább lehúzza.

"Sok helyen a tölteléktárgyak bele se számítanak a diploma minősítésébe"->

Nálunk minden tárgy beszámít, ugyanis a félévek átlagait is számolják

"a szigorlatok a szakdolgozatés a záróvizsgád jegyei alapján fogják megállapítani" -> Nálunk szigorlat nincs, valószínűleg ezért is számítanak a félévek átlagai is

"Valószínűleg az oktató is szerette volna ha hamarabb "letudjátok" ezt a vizsgát hogy januárban legyen időtök a többi fontosabb tárgyra." ->

Szerintem akkor sem ésszerű 12.30.-án szombaton vizsgáztatni, amikor még mindig van 3 hét a vizsgaidőszakból, de ez van... "elfogadtam"...mondjuk úgy, sokáig bántott, bántani fog ez a jegy de "legalább megvan"

2024. jan. 7. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!